Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την παραποίηση στοιχείων για τους κρατούμενους στο Γκουαντάναμο ζήτησε το Πεντάγωνο

Την παραποίηση στοιχείων για τους κρατούμενους στο Γκουαντάναμο ζήτησε το Πεντάγωνο

Νέες αποκαλύψεις για τις φυλακές του Γκουαντάναμο έρχονται στην επιφάνεια καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες, το Πεντάγωνο είχε δώσει οδηγίες για την απόκρυψη ή παραποίηση στοιχείων σχετικά με τις υποθέσεις και τους λόγους φυλάκισης των κρατουμένων.

98

Νέα στοιχεία για τις φυλακές του Γκουαντάναμο έρχονται στην επιφάνεια καθώς, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις ενός στρατιωτικού δικηγόρου, ζητήθηκε από τους ανακριτές των φυλακών να αποκρύψουν ή να παραποιήσουν χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με τις υποθέσεις των κρατουμένων.

Όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος, οι οδηγίες για την απόκρυψη των στοιχείων περιλαμβάνονται σε ένα εγχειρίδιο του Πενταγώνου με τίτλο «Επίσημες Λειτουργικές Διαδικασίες».

Σύμφωνα με το BBC, ο δικηγόρος υπογράμμισε πως ότι η στρέβλωση και η απόκρυψη των στοιχείων που συγκέντρωσαν οι ανακριτές στο στρατόπεδο, τον εμπόδισε να αντικρούσει τις κατηγορίες εναντίον του πελάτη του και κατά συνέπεια δεν κατάφερε να τον αθωώσει.

Ο πελάτης του, ένας 21χρονος Καναδός, κατηγορείται ότι το 2002 στον πόλεμο στο Αφγανιστάν σκότωσε έναν Αμερικανό στρατιώτη και τραυμάτισε άλλον έναν.

Ο πελάτης του ήταν 15 χρονών όταν συνελήφθη σε υποτιθέμενο καταφύγιο της Αλ Κάιντα. Σε περίπτωση που καταδικαστεί αντιμετωπίζει ακόμα και τη θανατική ποινή.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες, το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση του Καναδά λειτούργησε παρανόμως όταν παρέδωσε στις ΗΠΑ στοιχεία από την ανάκριση του νεαρού από τις δικές της μυστικές υπηρεσίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024