Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Χίλαρι Κλίντον εγκαταλείπει την κούρσα και στηρίζει τον Μπάρακ Ομπάμα

Η Χίλαρι Κλίντον εγκαταλείπει την κούρσα και στηρίζει τον Μπάρακ Ομπάμα

Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια να γίνει η πρώτη γυναίκα ένοικος του Λευκού Οίκου και ότι στηρίζει τον Μπάρακ Ομπάμα ως υποψήφιο των Δημοκρατικών για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Η ομιλία της αποτελεί το πρώτο βήμα για την επανένωση του κόμματος.

36

Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε το Σάββατο ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια να γίνει η πρώτη γυναίκα ένοικος του Λευκού Οίκου και ότι στηρίζει τον Μπάρακ Ομπάμα ως υποψήφιο των Δημοκρατικών για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Σήμερα, καθώς τερματίζω την εκστρατεία, του δίνω τα συγχαρητήριά μου» δήλωσε ενώπιον 2.000 υποστηρικτών της στο Εθνικό Κατασκευαστικό Μουσείο της Ουάσινγκτον.

«Του προσφέρω την πλήρη στήριξή μου» είπε. «Πρέπει να επιστρατεύσουμε όλη μας την ενέργεια, όλο μας το πάθος και όλες μας τις δυνάμεις και να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να εκλεγεί ο Μπάρακ Ομπάμα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών» προσέθεσε.

Η ομιλία της αποτελεί το πρώτο βήμα για την επανένωση του Δημοκρατικού Κόμματος έπειτα από μια διχαστική πεντάμηνη αντιπαράθεση, σχολιάζει το Reuters. Δίπλα της στο βήμα στέκονταν ο σύζυγός της και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και η κόρη τους Τσέλσι.

Η Κλίντον, γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, αντιστάθηκε για μήνες στις εκκλήσεις να τερματίσει την καμπάνια της και να αποτρέψει τον διχασμό, καθώς ο Ομπάμα αποκτούσε το σταθερό προβάδισμα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα, ο πρώτος Αφροαμερικανός προεδρικός υποψήφιος, θα χριστεί επισήμως υποψήφιος στο συνέδριο των Δημοκρατικών τον Αύγουστο, προκειμένου να αναμετρηθεί με τον Ρεπουμπλικανό Τζον ΜακΚέιν το Νοέμβριο.

Ο Ομπάμα απουσίαζε από την ομιλία, αφήνοντας τα φώτα της δημοσιότητας να εστιάσουν στην Κλίντον, που κέρδισε συνολικά 17 εκατ. ψήφους και μόλις την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισε επισήμως τη δυνατότητα να είναι υποψήφια.

Ομπάμα και ΜακΚέιν επικοινώνησαν τηλεφωνικά και συμφώνησαν να έχουν μια πολιτισμένη προεκλογική αντιπαράθεση χωρίς ακρότητες.

Η Χίλαρι Κλίντον θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης των προεδρικών εκλογών αυτό το φθινόπωρο και τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα ύστερα από τη δήλωση της πρώην εσωκομματικής του αντιπάλου ότι αποσύρεται από την κούρσα του χρίσματος και ότι τον υποστηρίζει ανεπιφύλακτα.

«Κανένας δεν γνωρίζει καλύτερα από την κυρία Κλίντον πόσο σφοδρά η Αμερική και οι Αμερικανοί επιθυμούν την αλλαγή και γνωρίζω ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτό το φθινόπωρο και τα επόμενα χρόνια» αναφέρει ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του.

Οι οπαδοί της Χίλαρι Κλίλντον έχουν ζητήσει δημόσια να δουν τη γερουσιαστή της Νέας Υόρκης στο πλευρό του Ομπάμα ως υποψήφια για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, κάτι στο οποίο ο Δημοκρατικός διεκδικητής του Λευκού Οίκου δεν έχει ακόμα αναφερθεί.

Το βράδυ της Πέμπτης, οι δύο πρώην αντίπαλοι στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών είχαν μια «θετική» κατ ιδίαν συνάντηση για το μέλλον της εκστρατείας, χωρίς όμως να δώσουν λεπτομέρειες.

Η Χίλαρι Κλίντον δηλώνει πρόθυμη θα καταλάβει τη θέση της αντιπροέδρου, αν και ο Μπάρακ διευκρίνισε ότι δεν θα βιαστεί να λάβει απόφαση για το θέμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024