Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κλείδωσε» το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία ο Μπάρακ Ομπάμα

«Κλείδωσε» το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία ο Μπάρακ Ομπάμα

Ιστορία γράφει ο Μπάρακ Ομπάμα αφού γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός που εξασφαλίζει αρκετούς εκλέκτορες για να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο, η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον δηλώνει ότι δεν θα λάβει -ακόμα- αποφάσεις...

30

Ιστορία γράφει ο Μπάρακ Ομπάμα αφού γίνεται ο πρώτος Αφροαμερικανός που εξασφαλίζει αρκετούς εκλέκτορες για να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο, η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον δηλώνει ότι δεν θα λάβει -ακόμα- αποφάσεις…

Το βράδυ της Τρίτης έπεσε η αυλαία των προκριματικών για το χρίσμα -ο Ομπάμα κέρδισε τη Μοντάνα με 58% και η Χίλαρι τη Ν.Ντακότα με 56%- και σύμφωνα με την προβολή του CNN, ο Ομπάμα κλειδώνει το μαγικό αριθμό των εκλεκτόρων.

«Η σημερινή βραδιά συμβολίζει το τέλος ενός ιστορικού ταξιδιού και σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου ταξιδιού. Ενός ταξιδιού που θα οδηγήσει σε μια καλύτερη Αμερική» είπε στους οπαδούς του.

Διαφορετική άποψη για όλα αυτά έχει η Χίλαρι Κλίντον. Συνεχάρη τον Μπάρακ Ομπάμα, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα λάβει ακόμα αποφάσεις για το τι πρόκειται να κάνει.

Πέντε μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές, ο Ομπάμα προηγείται του ΜακΚέην με 49% έναντι 44% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση των USA Today/Gallup που δημοσιεύθηκε χθες.

Ο Ομπάμα χρειάζεται να γεφυρώσει το χάσμα στις τάξεις των Δημοκρατικών, και η διεισδυτικότητα της Κλίντον στις γυναίκες και τους Ισπανόφωνους καθιστούν ελκυστική την υποψηφιότητά της.

Πάντως, η κυριαρχία της Κλίντον μεταξύ των λευκών της εργατικής τάξης εγείρει εκ νέου το ερώτημα εάν η Αμερική είναι έτοιμη να εκλέξει έναν μαύρο πρόεδρο.

Τον Μπάρακ Ομπάμα συνεχάρη και ο Τζορτζ Μπους, διά της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Ντέινα Περίνο. Η ίδια διευκρίνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν τηλεφώνησε προσωπικά για να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στον Ομπάμα.

Ιστορικής σημασίας για τα ίσα δικαιώματαχαρακτήρισε την υποψηφιότητα Ομπάμα η υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις η οποία τόνισε ότι, μετά από δύο αιώνες αγώνων, «εμείς ο λαός σημαίνει όλους τους κατοίκους της χώρας». Η αναφορά της υπουργού γίνονταν στην εισαγωγική φράση του αμερικανικού Συντάγματος.

Πανηγυρισμοί στην Κένυα

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη μπροστά από το σπίτι της Σάρα Ομπάμα, στη δυτική Κένυα, για να γιορτάσουν τη νίκη του εγγονού της, του Μπάρακ Ομπάμα, στην κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στο Κισούμου, κύρια πόλη της δυτικής Κένυας, δεκάδες άνθρωποι παρακολούθησαν στην τηλεόραση την αναμετάδοση της ομιλίας του γερουσιαστή του Ιλινόι στο Σεντ Πολ κατά την οποία ο Ομπάμα δήλωσε πως κέρδισε το χρίσμα και είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός που έχει την ευκαιρία να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ενθουσιάστηκα όταν έμαθα πως κέρδισε μια μεγάλη νίκη επί της αντιπάλου του» δήλωσε η Σάρα Ομπάμα. «Είμαι πολύ χαρούμενη και συνεχίζω να προσεύχομαι να πετύχει και πάλι στο μέλλον» πρόσθεσε.

«Επιτέλους ένας από εμάς σκαρφαλώνει ώς την υψηλότερη θέση στην Αμερική» δήλωσε ένας κάτοικος του Κισούμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024