Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανοίγει η γαλλική αγορά εργασίας σε οκτώ πρώην κομμουνιστικές χώρες της ΕΕ

Ανοίγει η γαλλική αγορά εργασίας σε οκτώ πρώην κομμουνιστικές χώρες της ΕΕ

Η Γαλλία ανοίγει από την 1η Ιουλίου την αγορά εργασίας της σε οκτώ πρώην κομμουνιστικές χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ το 2004, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Νικολά Σαρκοζί στη διάρκεια επίσκεψης στη Βαρσοβία. Εξακολουθούν να εξαιρούνται Ρουμανία και Βουλγαρία.

51

Η Γαλλία ανοίγει από την 1η Ιουλίου την αγορά εργασίας της σε οκτώ πρώην κομμουνιστικές χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ το 2004, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Νικολά Σαρκοζί στη διάρκεια επίσκεψης στη Βαρσοβία. Ικανοποίηση εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Σας βεβαιώνω ότι όλα τα εμπόδια θα αρθούν από την 1η Ιουλίου» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πολωνό ομόλογό του Λεχ Καζίνσκι. «Πιστεύω στην Ευρώπη, προσπαθώ να το δείξω εδώ στην Πολωνία» είπε ο Σαρκοζί.

Το μέτρο αυτό αφορά την Πολωνία και άλλες επτά πρώην κομμουνιστικές χώρες (Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Σλοβενία) που πέρασαν το κατώφλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004.

Ωστόσο, οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι, οι χώρες των οποίων εντάχθηκαν στην ΕΕ την 1η Ιανουαρίου του 2007, θα εξακολουθήσουν να εξαιρούνται.

Κατά τη διεύρυνση της ΕΕ προς ανατολάς το 2004, η Γαλλία επέλεξε να κλείσει την αγορά εργασίας της στους νέους πολίτες της Ένωσης, σε αντίθεση με τη Βρετανία, τη Σουηδία ή την Ιρλανδία.

Μάλιστα ορισμένοι είχαν χρησιμοποιήσει την απειλή των «Πολωνών υδραυλικών» με τα χαμηλά ημερομίσθια για να πείσουν τους Γάλλους να ψηφίσουν όχι στο δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα το 2005.

Οι «Πολωνοί υδραυλικοί» δεν εισέβαλαν τελικά στη Γαλλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την απόφαση της Γαλλίας να ανοίξει την αγορά εργασίας της σε οκτώ πρώην κομμουνιστικές χώρες.

«Είναι ένας καλός οιωνός για τη γαλλική προεδρία, εκφράζω την ικανοποίησή μου. Η απόφαση στηρίχθηκε στην πραγματικότητα της αγοράς εργασίας: οι Πολωνοί υδραυλικοί δεν ήρθαν στη Γαλλία» σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Εργασίας Βλαντιμίρ Σπίντλα.

«Η πλειοψηφία των χωρών έχει ήδη ανοίξει την αγορά εργασίας της» υπενθύμισε ο επίτροπος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «ένα σημαντικό βήμα για τη Γαλλία και υποθέτω ότι θα εμπνεύσει και τις άλλες χώρες» που δεν το έχουν πράξει ακόμη.

Οι πολίτες των οκτώ πρώην κομμουνιστικών χωρών που εντάχθηκαν στην ΕΕ το 2004 εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν περιορισμούς αν θελήσουν να εργαστούν στο Βέλγιο, τη Δανία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024