Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατά οκτώ μονάδες προηγείται ο Μπάρακ Ομπάμα του Τζον Μακέιν

Κατά οκτώ μονάδες προηγείται ο Μπάρακ Ομπάμα του Τζον Μακέιν

Προβάδισμα οκτώ μονάδων έχει ο Μπάρακ Ομπάμα σε σχέση με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν σύμφωνα με παναμερικανική δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Reuters/Zogby. Η δημοσκόπηση τον φέρνει να προηγείται με 48% έναντι 40% του αντιπάλου του.

95

Προβάδισμα οκτώ μονάδων έχει ο Μπάρακ Ομπάμα σε σχέση με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν σύμφωνα με παναμερικανική δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Reuters/Zogby. Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση τον φέρνει να προηγείται με 48% έναντι 40% του αντιπάλου του.

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο το προβάδισμα του Ομπάμα έναντι της Χίλαρι Κλίντον ανάμεσα στους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών. Η διαφορά διαμορφώνεται πλέον στις 26 μονάδες, περίπου διπλάσια από το ποσοστό του Απριλίου.

Στις επιμέρους μετρήσεις ο Ομπάμα προηγείται με 48% έναντι 39% του Μακέιν στο ερώτημα για το ποιος θα χειριστεί καλύτερα τα θέματα της οικονομίας· τον Απρίλιο η διαφορά ήταν 3 μονάδες. Ανετο είναι και το προβάδισμα του Μπ.Ομπάμα – ποσοστό 47% με 35% – ανάμεσα στους ανεξάρτητους υποψήφιους και σε ομάδες που στήριξαν τον Μπιλ Κλίντον. Ωστόσο, ο Τζον Μακέιν συγκεντρώνει τις προτιμήσεις ηλικιωμένων ψηφοφόρων.

Σε μία υποθετική αναμέτρηση μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Τζον Μακέιν, η δημοσκόπηση δείχνει ότι και οι δύο θα συγκέντρωναν από 43%.

Αν και τυπικά δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης του υποψηφίου προέδρου για τους Δημοκρατικούς, το προβάδισμα του Ομπάμα έναντι της Χίλαρι Κλίντον αλλά και το γεγονός ότι τα πυρά των Ρεπουμπλικάνων στρέφονται εναντίον του, έχουν φέρει τον γερουσιαστή του Ιλινόι σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Τζον Μακέιν.

Σχολιάζοντας στο Reuters τα αποτελέσματα, ο δημοσκόπος Τζον Ζόγκμπι ανέφερε ότι ο Ομπάμα τα πηγαίνει πολύ καλά με τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους και ότι κατάφερε να ανακάμψει από κακές στιγμές της εκστρατείας του. «Η αναμέτρηση με τον Μακέιν θα είναι πολύ ανταγωνιστική», προσέθεσε ο Τζ.Ζογκμπι.

Οι μετρήσεις για την δημοσκόπηση διεξήχθησαν στο διάστημα 15-18 Μαΐου σε μία περίοδο όπου ο Μπάρακ Ομπάμα δέχτηκε τα πυρά των Ρεπουμπλικάνων για την δήλωσή του ότι θα συζητούσε χωρίς προϋποθέσεις με εχθρικά διακείμενους ξένους ηγέτες. Στο προηγούμενο διάστημα κυριαρχούσαν και τα εμπρηστικά, ρατσιστικά σχόλια του πρώην πάστορά του Τζερεμάια Ράιτ. Παράλληλα, όμως, διατηρούσε σταθερό το προβάδισμα του έναντι της αντιπάλου του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024