Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μας έμεινε το Γκουαντάναμο» δηλώνει ο Ρόμπερτ Γκέιτς

«Μας έμεινε το Γκουαντάναμο» δηλώνει ο Ρόμπερτ Γκέιτς

Δέσμια του Γκουαντάναμο δηλώνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι θέλει να κλείσει τη φυλακή, αλλά δεν ξέρει που να στείλει 70 κρατουμένους. Οι Δημοκρατικοί μιλούν για υποκρισία και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησης.

98

Δέσμιες του Γκουαντάναμο μοιάζουν οι ΗΠΑ καθώς παρά το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, θέλουν να κλείσουν τη φυλακή, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, οι ΗΠΑ προσπαθούν να στείλουν 70 φυλακισμένους από το Γκουαντάναμο πίσω στην πατρίδα τους όμως είτε οι χώρες καταγωγής τους δεν τους δέχονται πίσω, είτε αν τους δεχτούν, ενδέχεται να τους ελευθερώσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Γκέιτς, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει γίνει δέσμια αυτού του θέματος, προσθέτοντας ότι καλείται να λύσει ένα πρόβλημα το οποίο στην ουσία δεν την αφορά.

«Τι κάνεις με 70 και 80 άτομα τα οποία δεν μπορείς να απελευθερώσεις, ούτε να καταδικάσεις αλλά ούτε και να στείλεις στην πατρίδα τους;» αναρωτήθηκε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, 36 πρώην τρόφιμοι που απελευθερώθηκαν από το Γκουαντάναμο, επιβεβαιώθηκε ή υπάρχουν υποψίες ότι ανέπτυξαν και πάλι τρομοκρατική δράση.

Η αντίδραση των Δημοκρατικών ήταν έντονη σε αυτές τις δηλώσεις και γερουσιαστής του Κόμματος δήλωσε : «τίποτα από αυτά που είπατε μπορεί να σας δικαιολογήσει για το γεγονός ότι ο κόσμος δεν μας εμπιστεύεται πια».

«Μας αποκαλούν υποκριτές, ότι έχουμε διπλούς νόμους, νόμους για κάποιους και νόμους για κάποιους άλλους», προσέθεσε η γερουσιαστής.

Έντονη ανησυχία για τις φυλακές του Γκουαντάναμο και για την τύχη των κρατουμένων δείχνουν και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, τονίζοντας ότι δεν τηρούν τις διεθνείς προδιαγραφές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024