Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμος να ανακηρύξει συμβολικά τη νίκη του ο Μπάρακ Ομπάμα

Έτοιμος να ανακηρύξει συμβολικά τη νίκη του ο Μπάρακ Ομπάμα

Ο Μπάρακ Ομπάμα βρίσκεται ένα βήμα πριν ανακηρύξει τη νίκη του επί της Χίλαρι Κλίντον στην εκστρατεία διεκδίκηση του χρίσματος για τους Δημοκρατικούς, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συγκέντρωση στο Όρεγκον. Την Τρίτη διεξάγονται προκριματικές εκλογές στο Όρεγκον και το Κεντάκι.

95

Ο Μπάρακ Ομπάμα βρίσκεται ένα βήμα πριν ανακηρύξει τη νίκη του επί της Χίλαρι Κλίντον στην εκστρατεία διεκδίκηση του χρίσματος για τους Δημοκρατικούς, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συγκέντρωση στο Όρεγκον.

Ο γερουσιαστής του Ιλινόι προβλέπει ότι θα κερδίσει στις προκριματικές εκλογές του Όρεγκον που διεξάγονται την Τρίτη αν και στο Κεντάκι, όπου επίσης διεξάγονται προκριματικές εκλογές, οι προβλέψει δείχνουν νικήτρια την Χίλαρι Κλίντον.

Με τους εκλέκτορες που θα συγκεντρώσει στο Όρεγκον -η πολιτεία έχει συνολικά 52- ο Μπάρακ Ομπάμα ότι θα ξεπεράσει το όριο της πλειοψηφίας των απλών εκλεκτόρων που είναι 1.627.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του CNN, ο Μπάρακ Ομπάμα έχει 1.612 εκλέκτορες και 292 υπερεκλέκτορες (συνολικά 1.904). Η Χίλαρι Κλίντον έχει 1.443 και 274 αντίστοιχα (συνολικά, 1.717).

Αν και δεν εξασφαλίζει αμέσως το χρίσμα, οι εκλέκτορες από το Όρεγκον και οι υπερεκλέκτορες που κατά πλειοψηφία τον στηρίζουν φέρνουν τον Ομπάμα πιο κοντά στον «μαγικό αριθμό» των 2.025 εκλεκτόρων που δίνει κατευθείαν το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές στο εθνικό συνέδριο του κόμματος.

Οι υπερεκλέκτορες είναι συνολικά 800 και μπορούν να ψηφίσουν όποιον από τους δύο υποψηφίους επιθυμούν σε αντίθεση με τους απλούς εκλέκτορες που έχουν προαποφασίσει ποιον θα επιλέξουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024