Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων η Κίνα παρά τον σεισμό

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων η Κίνα παρά τον σεισμό

Διαβεβεαιώσεις στους ξένους επισκέπτες που σκοπεύουν να επισκευτούν την Κίνα κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων ότι η χώρα τους θα είναι ασφαλείς, έδωσαν οι αξιοματούχοι της Επιτροπής Πεκίνο 2008, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έχει προκαλέσει το θάνατο περίπου 10.000 ανθρώπων. Παράλληλα δεν έχει σταματήσει η πορεία της Φλόγας...

26

Οι αξιωματούχοι της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου διαβεβαίωσαν του ξένους που σκοπεύουν να επισκεφτούν την Κίνα την περίοδο των αγώνων ότι η χώρα είναι ασφαλής, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έχει προκαλέσει το θάνατο περίπου 10.000 ανθρώπων.

Περίπου μισό εκατομμύριο ξένοι επισκέπτες θα φτάσουν στο Πεκίνο το διάστημα 8 ως 24 Αυγούστου, οι οποίοι σύμφωνα με τον Ζανγκ Τζιάν, αξιωματούχο της επιτροπής, δεν πρέπει να ανησυχούν για την πιθανότητα φυσικών καταστροφών.

Αυτό που θέλω να πω στους ξένους επισκέπτες είναι πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ασφαλείς, το Πεκίνο είναι ασφαλές, η Κίνα είναι ασφαλής, τόνισε ο Ζανγκ.

Ο Λι Ζανγκζούν διευθυντής του Κέντρου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων τόνισε πως η πιθανότητα σεισμών ελήφθη υπόψη όταν χτίστηκαν οι 31 ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Πεκίνο και πως τα συνεργεία διάσωσης και οι στρατιώτες που έσπευσαν ήδη στην επαρχία Σιτσουάν για να βοηθήσουν τους πληγέντες δεν θα δημιουργήσουν ελλείψεις και προβλήματα στην ασφάλεια των Αγώνων.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι κοντά στο Τζενγκντού. Η αστυνομία και ο στρατός του Πεκίνου δεν θα χρησιμοποιηθούν, πρόσθεσε.

Την Δευτέρα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ με επιστολή του στον πρόεδρο της Κίνας Χου Τζιντάο εκφράζει την αλληλεγγύη του Ολυμπιακού Κινήματος προς τον κινεζικό λαό.

Και η ολυμπιακή φλόγα συνεχίζει την πορεία της.

Η ολυμπιακή φλόγα συνέχισε την πορεία της στη Κίνα, παρά τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η ολυμπιακή φλόγα ξεκίνησε την Τρίτη το 12ο στάδιο της πορείας της στην Κίνα από την πόλη Λονγκγιάν της επαρχίας Φουτζιάν.

Η Οργανωτική Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του αρσιβαρίστα Τζανγκ Σιανγκσιάνγκ με τη δάδα στο χέρι και φωτεινό χαμόγελο στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ολυμπιακή φλόγα θα περάσει τον Ιούνιο από τις κατεστραμμένες περιοχές και συγκεκριμένα, θα βρίσκεται στις 18 Ιουνίου στο Τσενγκντού, πρωτεύουσα της επαρχίας Σιτσουάν.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, 9.219 νεκροί έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σε οκτώ περιοχές της χώρας. Η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών, 8.993, έχει καταγραφεί στην επαρχία Σιτσουάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024