Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκατοντάδες νεκροί και θαμμένοι στα συντρίμμια από τον ισχυρό σεισμό στην Κίνα

Εκατοντάδες νεκροί και θαμμένοι στα συντρίμμια από τον ισχυρό σεισμό στην Κίνα

Πάνω από 900 μαθητές βρίσκονται θαμμένοι κάτω από ερείπεια κτιρίων στην πόλη Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας ύστερα από τον φονικό εγκέλαδο. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 120 και ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 107, αναμένεται όμως να αυξηθεί δραματικά. 

30

Πάνω από 900 μαθητές βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα ερείπεια κτιρίων στην πόλη Σιτσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας ύστερα από τον σφοδρό σεισμό μεγέθους 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το πρωί της Δευτέρας την επαρχία Σιτσουάν της Κίνας.

Οαριθμός των νεκρών ανέρχεται στους107 και των τραυματιών στους 120, σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες.

Ανάμεσα στους νεκρούςσυγκαταλέγονται τέσσερις μαθητέςπου βρήκαν το θάνατο όταν κατέρρευσαν τα σχολικά κτίρια στα οποία βρίσκονταν τη στιγμή του σεισμού, στην πόλη Τσονγκτσίνγκ.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, καθώς τα σωστικά συνεργεία και οι Αρχές προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε απομακρυσμένες περοχές, οι οποίες έχουν αποκοπείλόγωαποκλεισμού των δρόμων που οδηγούν σε αυτές.

Στην επαρχία Σιτσουάν μετέβη ο πρωθυπουργός, ενώ πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο ζήτησε από τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών να προσφέρουν βοήθεια στα θύματα του σεισμού.

Επιπλέον, μονάδες του στρατού έχουν σπεύσει στις περιοχές που επλήγησαν, κυρίως στην Γουεντσουάν, για να βοηθήσουν την τοπική κυβέρνηση και να εκτιμήσει τις ζημιές.

O σεισμός σημειώθηκε στις 14:28 μμ (τοπική ώρα) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 92χλμ βορειοδυτικά της Τσενγκντού στην επαρχία Σιτσουάν και σε εστιακό βάθος 29χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Η αντίστοιχη κινεζική υπηρεσία τοποθετεί το μέγεθός του στα 7,6 Ρίχτερ.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι το Φράγμα των Τριών Φαραγγιών δεν «φαίνεται να έχει υποστεί ζημιές».

Στη συνοικία του Πεκίνου, όπου βρίσκονται οι περισσότερες επιχειρήσεις, πολλοί εργαζόμενοι εγκατέλειψαν πανικόβλητοι τα γραφεία τους και βγήκαν στους δρόμους χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν αναφορές για ζημιές στα κτίρια.

Όπως ανέφεραν, η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή που τα κτίρια «ταρακουνήθηκαν» τουλάχιστον για δυο λεπτά.

Θετικό είναι το γεγονός ότι δεν επηρεάστηκε το σύστημα του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Το ψηλότερο κτίριο της Κίνας, ο Πύργος Γινμάο, καθώς και άλλα ψηλά κτίρια στο οικονομικό κέντρο της Σαγκάης, εκκενώθηκαν προληπτικά.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος της Κίνας, ακόμη και στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόγκ, που απέχει 3.300χλμ από το επίκεντρό του.

Οι Αρχές προειδοποιούν για ενδεχόμενες μετασεισμικές δονήσεις οι οποίες το πιθανότερο είναι να πλήξουν την κινεζική πρωτεύουσα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024