Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 42 εκατ. δολάρια στο «ταμείο» του Ομπάμα, λίγο πριν τη μάχη στην Πενσιλβάνια

Πάνω από 42 εκατ. δολάρια στο «ταμείο» του Ομπάμα, λίγο πριν τη μάχη στην Πενσιλβάνια

Περίπου 42,8 εκατομμύρια δολάρια συγκέντρωσε τον Μάρτιο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το χρίσμα της προεδρίας Μπάρακ Ομπάμα, ανακοίνωσε το επιτελείο του μια ημέρα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στην Πενσιλβάνια. Ομπάμα «ψηφίζουν» οι Financial Times.

91

Περίπου 42,8 εκατομμύρια δολάρια συγκέντρωσε τον Μάρτιο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το χρίσμα της προεδρίας Μπάρακ Ομπάμα, σύμφωνα με το επιτελείο του. Η ανακοίνωση έρχεται μόλις μια μέρα πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στην Πενσιλβάνια.

Το ποσό αυτό υπολείπεται σημαντικά των 55 εκατ. δολαρίων που συγκέντρωσε ο Ομπάμα τον Φεβρουάριο κι αποτελεί τη μεγαλύτερη επίδοση όλων των εποχών για προεδρικό υποψήφιο κατά την περίοδο των προκριματικών.

Ωστόσο το ποσό του Μαρτίου, αν και μικρότερο από αυτό του προηγούμενου μήνα, αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο που συγκεντρώθηκε ποτέ.

Η αναφορά της ομάδας της Χίλαρι Κλίντον δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη, όμως πηγές του περιβάλλοντός της έχουν δηλώσει πως αναμένουν να συγκεντρώσουν περίπου 20 εκατ. δολάρια.

Και όλα αυτά ενώ η προεκλογική εκστρατεία στην Πενσιλβανία οδεύει προς το τέλος της, ενόψει των προκριματικών εκλογών της Τρίτης.

Η Χίλαρι Κλίντον επιτέθηκε την Κυριακή στον Μπ.Ομπάμα για τις δηλώσεις του ότι ο Τζον ΜακΚέιν θα ήταν καλύτερος πρόεδρος για την χώρα από ότι ο Τζορτζ Μπους.

«Έχετε μια πραγματική επιλογή σε αυτές τις εκλογές: όποιος Δημοκρατικός και αν εκλεγεί θα είναι καλύτερος από τον Τζον ΜακΚέιν, ενώ και οι τρεις μας θα είμαστε καλύτεροι από τον Τζορτζ Μπους» δήλωσε ο Μπ.Ομπάμα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια.

«Χρειαζόμαστε έναν υποψήφιο που θα νικήσει τον Τζον ΜακΚέιν, όχι που θα επευφημήσει τον Τζον ΜακΚέιν» έσπευσε να απαντήσει η Χίλαρι Κλίντον.

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές στην Πενσιλβάνια, ωστόσο η διαφορά με τον Μπ.Ομπάμα έχει μειωθεί.

Η Χ.Κλίντον χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη την Τρίτη προκειμένου να διατηρήσει τις πιθανότητες για την κατάκτηση του χρίσματος για την προεδρία.

Ομπάμα «ψηφίζουν» οι Financial Times

Την Δευτέρα η βρετανική εφημερίδα Financial Times προσέφερε τη στήριξή της στον Μπάρακ Ομπάμα.

H εφημερίδα εκφράζει την άποψη πως μετά την αναμέτρηση στην Πενσιλβάνια ο Μπ.Ομπάμα θα πρέπει να είναι ο μοναδικός υποψήφιος των Δημοκρατικών, όχι απλώς επειδή θα έχει εξασφαλίσει τους περισσότερους αντιπροσώπους στις εσωκομματικές εκλογές, αλλά διότι «εκ των πραγμάτων, είναι ο καλύτερος υποψήφιος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πολιτικές διαφορές ανάμεσα στον Μπ.Ομπάμα και στην αντίπαλό του Χ.Κλίντον «μοιάζουν απειροελάχιστες και στην ουσία είναι ακόμη πιο μικρές».

«Υπάρχει ωστόσο μία διαφορά χαρακτήρα, τεμπεραμέντου και ταυτότητας» προσθέτει το άρθρο.

«Ο Ομπάμα διεξήγαγε μία αξιοθαύμαστη προεκλογική εκστρατεία, αποσταθεροποιώντας την αντίπαλό του, συγκεντρώνοντας περισσότερα χρήματα και συστρατεύοντας τους αναποφάσιστους Δημοκρατικούς, όπως ακόμη κι όλους τους αναποφάσιστους σε όλη την χώρα» αναφέρει η εφημερίδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024