Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηθοποιοί, συγγραφείς και πολιτικοί ενώνουν τη φωνή τους για το Νταρφούρ

Ηθοποιοί, συγγραφείς και πολιτικοί ενώνουν τη φωνή τους για το Νταρφούρ

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη των συγκρούσεων στο Νταρφούρ, πολιτικοί, ηθοποιοί και συγγραφείς ενώνουν τις φωνές τους ζητώντας μεγαλύτερη προστασία για τα παιδιά που ζουν στην περιοχή. Την Κυριακή η Παγκόσμια Ημέρα για το Νταρφούρ.

91

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη των συγκρούσεων στο Νταρφούρ, πολιτικοί, ηθοποιοί και συγγραφείς ένωσαν τις φωνές τους ζητώντας μεγαλύτερη προστασία για τα παιδιά που ζουν στην περιοχή. Την Κυριακή η Παγκόσμια Ημέρα για το Νταρφούρ.

Η Τζόαν Ρόουλινγκ, συγγραφέας του Χάρι Πότερ, και άλλοι συγγραφείς παιδικών βιβλίων υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή ζητώντας να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη των παιδιών που επηρεάζονται από την αιματοχυσία.

«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την αφήγηση» αναφέρει η επιστολή, την οποία υπογράφουν 14 συγγραφείς, ανάμεσά τους η Τζούντι Μπλουμ και ο Μάικλ Μορπούγκο.

«Ήρθε η ώρα να πούμε μια διαφορετική ιστορία. Αυτόν τον Απρίλιο πολλά παιδιά στο Νταρφούρ θα γιορτάσουν τα πέμπτα γενέθλιά τους, χωρίς ποτέ να έχουν γνωρίσει την ειρήνη. Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει» προσθέτει η επιστολή.

Οι συγγραφείς προσθέτουν ότι τα παιδιά δεν ζήτησαν τον πόλεμο και ότι θα πρέπει να τους επιτραπεί να είναι και πάλι παιδιά. «Ο κόσμος πρέπει να δράσει τώρα για να δώσει στα παιδιά του Νταρφούρ ένα μέλλον» αναφέρει.

Την Κυριακή, σε πολλές περιοχές του κόσμου θα διοργανωθούν διαμαρτυρίες. Ανάμεσά τους και έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στο Λονδίνο. Σε αυτή θα λάβουν μέρος αρκετοί Βρετανοί πολιτικοί, ανάμεσά τους ο Νικ Κλεγκ ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Επίσης νεαροί επιζώντες των συγκρούσεων θα παραδώσουν σε συνεργάτες του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν ζωγραφιές παιδιών από το Σουδάν που απεικονίζουν τις συγκρούσεις.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν πολλοί διάσημοι ηθοποιοί. Ανάμεσά τους ο Ματ Ντέιμον, η Τζεμίμα Καν, η Τζόλι Ρίτσαρντσον και η Θάντι Νιούτον. Όλοι απεικονίζονται σε διαφημιστικά σποτ να κατασκευάζουν και να χρησιμοποιούν παιχνίδια και ζωγραφιές, τις οποίες καταστρέφουν στη συνέχεια.

«Μετά τη γενοκτονία στη Ρουάντα όλοι είπαμε ποτέ πια. Σήμερα πρέπει να ζητήσουμε προστασία για τους πιο ευάλωτους» δήλωσε ο Ματ Ντέιμον.

Ο Τζορτζ Κλούνι, επικεφαλής της καμπάνιας για την συνειδητοποίηση του κόσμου δήλωσε: «Μέρες σαν αυτές είναι σημαντικές γιατί φέρνουν αυτά που γίνονται στο βλέμμα της διεθνούς κοινότητας. Αν όλοι υψώσουμε τις φωνές μας η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ακούσει και να απαντήσει».

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερα από 200.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των συγκρούσεων, ενώ τουλάχιστον δύο εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024