Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον Γκ.Μπράουν επισκέφθηκε ο Τζ.Κλούνι για την κρίση στο Νταρφούρ

Τον Γκ.Μπράουν επισκέφθηκε ο Τζ.Κλούνι για την κρίση στο Νταρφούρ

Τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκ.Μπράουν επισκέφθηκε ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνι προκειμένου να συζητήσουν την κρίση στο Νταρφούρ. Εκφράστηκε επίσης θετικά υπέρ των διαδηλώσεων για το Θιβέτ. Ο Τζ.Κλούνι βρέθηκε στη Βρετανία για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας Leatherheads.

91

Τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν επισκέφθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνι προκειμένου να συζητήσουν την κρίση στο Νταρφούρ. Εκφράστηκε επίσης θετικά υπέρ των διαδηλώσεων για το Θιβέτ. Ο Τζ.Κλούνι βρέθηκε στη Βρετανία για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας Leatherheads.

Μετά τη συζήτησή του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, ο ηθοποιός δήλωσε ότι υπήρξε μια «θαυμάσια πρόταση» για ένα κονδύλι που θα διατεθεί για την ενοικίαση ή αγορά ελικοπτέρων που θα προσφέρουν στην περιοχή «κάποια ασφάλεια».

Ο Τζ.Κλούνι δήλωσε ότι συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο να αποτελέσει το Λονδίνο τόπο συνάντησης και διοργάνωσης ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στους αντάρτες του Σουδάν και τους ηγέτες της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Γκόρντον Μπράουν δήλωσε ότι μόνο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο εγκατέλειψαν τις εστίες τους 58.000 άτομα.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια είναι περιορισμένη και η ανάπτυξη της Unamid (η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών και της Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ) γίνεται ακόμα με πολύ αργούς ρυθμούς» δήλωσε ο Γκ.Μπράουν και πρόσθεσε ότι τόσο οι αντάρτες, όσο και η κυβέρνηση του Σουδάν εξακολουθούν να αψηφούν τη διεθνή κοινότητα με το να επιτίθενται σε πολίτες.

Δήλωσε ακόμα ότι είναι ευγνώμων που ο Τζ.Κλούνι προσπαθεί να επιστήσει την προσοχή σε αυτό το θέμα. «Η Βρετανία εργάζεται με τη διεθνή κοινότητα και άλλες πλευρές για να πιέσει όλες τις πλευρές να συμφωνήσουν σε εκεχειρία, στην έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών και την γρήγορη ανάπτυξη στην περιοχή της Unamid».

Ο Αμερικανός ηθοποιός αναφέρθηκε και στο θέμα των επεισοδίων κατά τη διάρκεια της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας. «Πιστεύω ότι οι διαδηλώσεις είναι καλές. Είχαν προειδοποιηθεί εδώ και αρκετό διάστημα ότι θα υπάρξουν διαδηλώσεις» δήλωσε ο Τζ.Κλούνι από το κόκκινο χαλί.

Ο ηθοποιός βρέθηκε στη Βρετανία για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας Leatherheads, την οποία σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί.

Ο Τζορτζ Κλούνι φέρει τον τίτλο του «Αγγελιοφόρου της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024