Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για ανάληψη δράσης στο Νταρφούρ πιέζει η Διεθνής Αμνηστία

Για ανάληψη δράσης στο Νταρφούρ πιέζει η Διεθνής Αμνηστία

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία την κατάσταση στο Νταρφούρ και καλεί την κυβέρνηση του Σουδάν να διευκολύνει το έργο της ειρηνευτικής αποστολής. Σε έκθεσή της, η οργάνωση αναφέρει πως το επίπεδο ασφαλείας στο Νταρφούρ είναι χαμηλό.

98

Έκκληση στο Σουδάν κάνει η Διεθνής Αμνηστία να σταματήσει να παρεμποδίζει το έργο της ειρηνευτικής δύναμης στο Νταρφούρ.

Καθώς η κατάσταση κρίνεται αντικειμενικά δύσκολη, η ανθρωπιστική οργάνωση ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να εγγυηθεί για την επάρκεια πόρων και εξοπλισμού της ειρηνευτικής δύναμης.

Σύμφωνα με το BBC, στην αναφορά της η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε την κατάσταση στο Νταρφούρ επικίνδυνη και ότι ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι το επίπεδο ασφάλειας είναι πολύ χαμηλό, τα περισσότερα στρατόπεδα στα οποία ζουν οι πρόσφυγες είναι γεμάτα όπλα.

Σε ό,τι αφορά τους εκτοπισθέντες, η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε ότι είναι σχεδόν απροστάτευτοι προσθέτοντας ότι η ανεπαρκής ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης πολλές φορές διεξήγαγε μόνο μια περιπολία την ημέρα.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασης, η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησε από την κυβέρνηση του Σουδάν να διευκολύνει το έργο της ειρηνευτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών και της Αφρικανικής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η ειρηνευτική δύναμη που συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί στην περιοχή υπό την αιγίδα της Αφρικανικής Ένωσης επρόκειτο να περιλαμβάνει 26 χιλιάδες στρατιώτες. Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός δεν ξεπερνά τους 9.000 άνδρες.

Τέλος, η Διεθνής Αμνηστία αποκάλυψε ότι συνεχίζεται η στρατολόγηση μαχητών από τα στρατόπεδα προσφύγων.

Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται και παιδιά που παρά την ηλικία τους λαμβάνουν μέρος σε βίαια επεισόδια στην περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024