Και «άμβλωση=δουλεία»

«Ομοφυλοφιλία=κτηνωδία» κατά τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Μάικ Χάκαμπι

«Ομοφυλοφιλία=κτηνωδία» κατά τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Μάικ Χάκαμπι
Βαπτιστής ιερέας ο Μάικ Χάκαμπι, απηχεί τις συντηρητικές απόψεις του ποίμνιού του   (Φωτογραφία:  Associated Press )
in.gr audio player
Ουάσινγκτον
Την ομοφυλοφιλία με «κτηνωδία» και την άμβλωση με «δουλεία» παραλλήλισε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών εν όψει των φετινών προεδρικών εκλογών, Μάικ Χάκαμπι. Εξήγησε δε, τους λόγους, για τους οποίους, εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα ζητήσει τροποποίηση του Συντάγματος.

«Καθ όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, ο γάμος σήμαινε τη σχέση ενός άνδρα με μία γυναίκα. Εάν αλλάξουμε αυτόν τον ορισμό, μέχρι πού θα φτάσουμε;» διερωτήθηκε ο Χάκαμπι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο θρησκευτικό περιοδικό Beliefnet.

«Δεν είναι εξτρεμισμός να θέλουμε να ορίσουμε το γάμο. Ο εξτρεμισμός θα ήταν να αλλάξουμε τον ορισμό του γάμου, που θα μπορούσε να ήταν η ένωση δύο ανδρών, δύο γυναικών, ενός άνδρα και τριών γυναικών, ενός άνδρα και ενός παιδιού, ενός άνδρα και ενός ζώου» σχολίασε, τονίζοντας: «Η Αγία Γραφή δεν γράφτηκε για να τροποποιείται, το Σύνταγμα (των ΗΠΑ) όμως, ναι».

Ο Χάκαμπι, πρώην βαπτιστής ιερέας και στη συνέχεια κυβερνήτης του Αρκάνσας, πρότεινε επίσης να τροποποιηθεί το Σύνταγμα, ώστε στο μέλλον να καθορίζεται ότι η ζωή ξεκινά από την στιγμή της σύλληψης και έτσι να απαγορευτούν οι αμβλώσεις.

«Ακόμη και αν καταργηθεί ο νόμος που επιτρέπει την άμβλωση, δεν θα έχουμε κερδίσει τη μάχη» σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι, λόγω του ομοσπονδιακού συστήματος, οι αμβλώσεις μπορούν να συνεχίζονται σε ορισμένες πολιτείες.

«Πρόκειται για μια λογική εμφυλίου πολέμου. Θα ήταν σαν να λέγαμε ότι η δουλεία επιτρέπεται στην Τζόρτζια, αλλά όχι στη Μασαχουσέτη. Κάτι τέτοιο δεν έχει λογική. Η δουλεία είναι κακή, τελεία. Το ίδιο ισχύει και για την άμβλωση» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη