Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βοηθήστε μας να κλείσουμε το Γκουαντάναμο, λέει η Κοντολίζα Ράις

Βοηθήστε μας να κλείσουμε το Γκουαντάναμο, λέει η Κοντολίζα Ράις

Λίγο πριν συμπληρώσει η βάση του Γκουαντάναμο έξι χρόνια λειτουργίας και διεθνούς κατακραυγής η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις απευθύνεται στις χώρες που έχουν υπήκοους κρατούμενους και τους ζητά να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να κλείσουν το στρατόπεδο.

51

Λίγο πριν συμπληρώσει η βάση του Γκουαντάναμο έξι χρόνια λειτουργίας και διεθνούς κατακραυγής η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις απευθύνεται στις χώρες που έχουν υπήκοους κρατούμενους και τους ζητά να βοηθήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να κλείσουν το στρατόπεδο.

Μιλώντας στο BBC η Κοντολίζα Ράις σημείωσε ότι αυτές οι χώρες πρέπει να εγγυηθούν ότι οι «κακοί άνθρωποι» που κρατούνται στο Γκουαντάναμο δεν θα αποτελέσουν κίνδυνο εφόσον αποφυλακιστούν.

Επανέλαβε την …πάγια επιθυμία του Τζορτζ Ο.Μπους να κλείσει το αμερικανικό κέντρο κράτησης στο Γκουαντάναμο της Κούβας, συμπλήρωσε όμως πως αυτό δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της ασφάλειας των Αμερικανών και των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε ότι στο στρατόπεδο βρίσκονται επικίνδυνοι άνθρωποι που τέθηκαν υπό κράτηση στο πεδίο της μάχης στο Αφγανιστάν και συνωμοτούσαν σε βάρος των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της ΝΑ Ασίας.

Ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον ρώτησε συγκεκριμένα την Ράις εάν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να κλείσουν το κέντρο κράτησης.

«Φυσικά, θα θέλαμε να δούμε το Γκουαντάναμο να κλείνει. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: Τι θα κάνουμε με τους κακούς ανθρώπους που είναι εκεί; Τι θα κάνουμε; Θα τους απελευθερώσουμε σε έναν ανυποψίαστο κόσμο; Δεν νομίζω»…

Και στο σημείο αυτό έθεσε θέμα βοήθειας από χώρες των οποίων υπήκοοι κρατούνται στην Κούβα.

Σήμερα παραμένουν 300 κρατούμενοι στο στρατόπεδο που δημιουργήθηκε σε αμερικανική ναυτική βάση της Κούβας στις αρχές του 2002 μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας «σφράγισε» το πλεονέκτημα έδρας

Με τον Σλούκα να σκοράρει στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 77-71 και σφράγισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Basket League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024