Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το προεκλογικό της πρόγραμμα παρουσίασε η Μπεναζίρ Μπούτο

Το προεκλογικό της πρόγραμμα παρουσίασε η Μπεναζίρ Μπούτο

Η Μπεναζίρ Μπούτο, πρώτη από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, παρουσίασε την προεκλογική της διακήρυξη εν όψει των εκλογών της 8ης Ιανουαρίου. Αν και αφηνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει στις εκλογές, στο πρόγραμμα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη, την υγεία και την εκπαίδευση.

95

Η Μπεναζίρ Μπούτο, πρώτη από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, παρουσίασε την Παρασκευή την προεκλογική της διακήρυξη εν όψει των κρίσιμων κοινοβουλευτικών εκλογών της 8ης Ιανουαρίου.

«Ανησυχούμε για τις εκλογές και έχουμε τους ενδοιασμούς μας», δήλωσε η Μπούτο στο Associated Press ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη συμμετοχή στις εκλογές θα συμβάλλει η παράταξή της στη βελτίωση τηςκατάστασης.

Η πρώην πρυθυπουργός άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέλθει στις εκλογές. Ωστόσο, σε αυτή τη περίπτωση, υπογράμμισε, η μη συμμετοχή της αντιπολίτευσης θα άνοιγε το δρόμο σε κόμματα φιλικάαπέναντι στον Μουσάραφ.

Στο προεκλογικό της πρόγραμμα η Μπ.Μπούτο υποσχέθηκε περισσότερους πόρους για την υγεία, την εκπαίδευση και το περιβάλλον. Όσον αφορά την οικονομία, υπόσχεται ανάπτυξη μέσω φτηνών δανείων.

Πιο σκληρή στάση έχει επιλέξει ο πρώην πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ που ζητά την αποκατάσταση των δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου που καθαιρέθηκαν από τον Μουσάραφ πριν αποφανθούν για το αν η θητεία του ήταν συνταγματική ή όχι.

Ο Περβέζ Μουσάραφ παραιτήθηκε την Τετάρτη από τη θέση του αρχηγού του στρατού που κατείχε παράλληλα με το προεδρικό του αξίωμαμετά το πραξικόπημα του 1999. Ορκίστηκε πρόεδρος την Πέμπτη και υποσχέθηκε ότι στις 16 Δεκεμβρίου θα άρει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εν όψει των εκλογών.

Ζήτησε ακόμη την αντικατάσταση της επιτροπής εκλογών και πολλών δημάρχων τους οποίους υποπτεύεται ότι θα προσπαθήσουν να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΟΠερβέζ Μουσάραφ είναι επιφυλακτικός έναντι της Μπούτο και του Σαρίφ, τους οποίους στο παρελθόν είχε κατηγορήσει για το ότι οδήγησαν το Πακιστάν στη χρεοκοπία την δεκαετία του 1990, όταν ασκούσαν την πρωθυπουργία.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ABC ο Π.Μουσάραφ τόνισε ότι δεν θα ανεχτεί την διασάλευση της τάξης από την αντιπολίτευση. Στο ερώτημα για το αν θα μοιραστεί την εξουσία με την Μπούτο απάντησε:«Θα δούμε πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα», ενώ πρόσθεσε:«Αν η κατάσταση εξελιχθεί με τρόπο απαράδεκτο για εμένα, έχω την επιλογή να φύγω».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024