Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεράστιο πρόστιμο σε αμερικανική εκκλησία που διαδηλώνει κατά των ομοφυλόφιλων

Τεράστιο πρόστιμο σε αμερικανική εκκλησία που διαδηλώνει κατά των ομοφυλόφιλων

Εκκλησία βαπτιστών στις ΗΠΑ καταδικάστηκε από δικαστήριο να πληρώσει 10,9 εκατ. δολάρια, επειδή μέλη της παρευρέθηκαν σε κηδεία Αμερικανού στρατιώτη, όχι για να συλλυπηθούν, αλλά για να πανηγυρίσουν τον θάνατό του, τον οποίο χαρακτήρισαν «τιμωρία» για την ανεκτικότητα του έθνους στην ομοφυλοφιλία.

38

Εκκλησία βαπτιστών στις ΗΠΑ καταδικάστηκε από δικαστήριο να πληρώσει 10,9 εκατ. δολάρια (7,5 εκατ. ευρώ), επειδή μέλη της παρευρέθηκαν σε κηδεία Αμερικανού στρατιώτη, όχι για να συλλυπηθούν, αλλά για να πανηγυρίσουν τον θάνατό του, τον οποίο χαρακτήρισαν «τιμωρία» για την ανεκτικότητα του έθνους στην ομοφυλοφιλία.

Όπως αναφέρει το BBC, η Εκκλησία Βαπτιστών του Γουέστμπορο οδηγήθηκε στα δικαστήρια από τον πατέρα του στρατιώτη Μάθιου Σνάιντερ, ο οποίος έχασε τη ζωή του το Μάρτιο του 2006 υπηρετώντας ως πεζοναύτης στο Ιράκ.

Τα μέλη της εκκλησίας αυτής, που έχει έδρα την πόλη Τοπέκα του Κάνσας, έχουν αποκηρύξει την ομοφυλοφιλία εδώ και χρόνια. Η δράση τους στην αρχή περιλάμβανε πικετοφορίες σε κηδείες θυμάτων του AIDS, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε κηδείες στρατιωτών, για τους οποίους πιστεύουν ότι τιμωρήθηκαν από τον Θεό.

Πέρυσι προκάλεσαν την οργή των συγγενών του Σνάιντερ, όταν πήγαν στην κηδεία με πλακάτ στα οποία ανέγραφαν συνθήματα, όπως «Θα πας στην κόλαση».

Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε την Τετάρτη. Ο δικηγόρος των Σνάιντερ τόνισε ότι διεκδικούσε μια απόφαση που θα απέτρεπε αυτό το «τσίρκο» να ξανακάνει τα ίδια.

Η εν λόγω εκκλησία έχει επικεφαλής τον Φρεντ Φέλπς και τα περίπου 70 μέλη της είναι συγγενείς του. Οι κόρες του δήλωσαν ότι θα κάνουν έφεση, ενώ διαμαρτυρήθηκαν γιατί πιστεύουν πως η απόφαση ακυρώνει το δικαίωμά τους να εκφράζονται ελεύθερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024