Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Νόμπελ του Αλ Γκορ, ελπίδα αφύπνισης των Αμερικανών σε θέματα περιβάλλοντος

Το Νόμπελ του Αλ Γκορ, ελπίδα αφύπνισης των Αμερικανών σε θέματα περιβάλλοντος

Το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλ Γκορ μπορεί τελικά να αφυπνίσει τους Αμερικανούς σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, εκτιμούν ξένοι αναλυτές και επιστήμονες. Ήδη, αρκετές μετρήσεις της κοινής γνώμης είναι ενθαρρυντικές.

30

Το Νόμπελ Ειρήνης που απονεμήθηκε στον Αλ Γκορ μπορεί να οδηγήσει τους Αμερικανούς να συνειδητοποιήσουν τον επείγοντα χαρακτήρα της προστασίας του περιβάλλοντος και να αποδεχθούν την ανάγκη οικονομιών στον τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, τον περασμένο Ιούνιο, οι πολίτες των ΗΠΑ είναι πλέον πεισμένοι σε ποσοστό 77% ότι το κλίμα αλλάζει. Είναι όμως διχασμένοι για τις αιτίες της υπερθέρμανσης της Γης και για τις λύσεις που πρέπει να υιοθετηθούν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, μόνο το 47% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι υπεύθυνος για τις κλιματικές αλλαγές είναι ο άνθρωπος, ενώ το 38% έκρινε ότι η απάντηση στις αλλαγές αυτές αποτελεί προτεραιότητα.

Από άλλη έρευνα της κοινής γνώμης που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ προκύπτει ότι το 62% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων.

«Η ανησυχία των Αμερικανών για το περιβάλλον έχει μεγαλώσει και το μήνυμα του Αλ Γκορ, είτε μέσω των λόγων του είτε μέσω της ταινίας του, άγγιξε πολύ κόσμο» λέει η Τζάνετ Λάρσεν, διευθύντρια ερευνών στο Earth Policy Institute, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Όμως η αλλαγή της συμπεριφοράς των Αμερικανών θα αργήσει να φανεί σε μια χώρα όπου τα οχήματα 4Χ4 κυριαρχούν και ο κλιματισμός σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν σηκώνει συζήτηση.

«Στις ΗΠΑ υπάρχει τεράστια σπατάλη ενέργειας»τονίζει ο Κέβιν Τρένμπερθ, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης για το κλίμα για λογαριασμό της Επιτροπής του ΟΗΕ (IPCC) που τιμήθηκε από κοινού με τον Αλ Γκορ με το Νόμπελ ειρήνης.

«Ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχουν συμβεί σε αυτή τη χώρα είναι η άνοδος της τιμής της βενζίνης, και ακόμη δεν είναι αρκετά μεγάλη»τονίζει ο νεοζηλανδικής καταγωγής επιστήμονας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024