Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την Κίνα «δείχνουν» οι ΗΠΑ για κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε το Πεντάγωνο

Την Κίνα «δείχνουν» οι ΗΠΑ για κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε το Πεντάγωνο

Πρόσβαση στο δίκτυο υπολογιστών του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ φέρεται να πέτυχε ο κινεζικός στρατός τον Ιούνιο, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Το κινεζικό υπουργείο Αμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, τις οποίες απέρριψε πάντως εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

28

Πρόσβαση στο δίκτυο υπολογιστών του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας φέρεται να πέτυχε ο κινεζικός στρατός τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι αναγκάστηκε να κλείσει τότε μέρος των υπολογιστικών συστημάτων που εξυπηρετούν το γραφείο του υπουργού Ρόμπερτ Γκέιτς, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει για το ποιοι ευθύνονται για την επίθεση.

Πάντως, αξιωματούχοι που επικαλούνται οι Financial Times δηλώνουν ότι η έρευνα που ακολούθησε έδειξε ότι πίσω από την κυβερνοεπίθεση βρίσκεται ο κινεζικός στρατός.

Αμερικανός τέως αξιωματούχος δήλωσε ότι το Πεντάγωνο εντόπισε ακριβώς την πηγή της επίθεσης, ενώ άλλο πρόσωπο, που γνωρίζει το περιστατικό, δήλωσε ότι «υπάρχει πολύ υψηλή βεβαιότητα, που τείνει στην απόλυτη σιγουριά» ότι ευθύνεται ο κινεζικός στρατός.

Το κινεζικό υπουργείο Αμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τη Δευτέρα τις πληροφορίες αυτές, τις οποίες πάντως απέρριψε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Το στέλεχος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε λόγο για ισχυρισμούς που «αντικατοπτρίζουνψυχροπολεμικήνοοτροπία» και επισήμανε πως το Πεκίνο «έχει αντιταχθεί και επιτεθείμε σθένος» εναντίον όλων των επιθέσεων στο διαδίκτυο, περιλαμβανομένου και των κυβερνοεπιθέσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024