Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eιρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ

Eιρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ

Την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης, αποτελούμενης από 26.000 άνδρες, για τον τερματισμό της βίας στο Νταρφούρ ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ειρηνευτική δύναμη και την πρώτη κοινή αποστολή Ηνωμένων Εθνών - Aφρικανικής Ένωσης.

71

Την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης, αποτελούμενης από 26.000 άνδρες, για τον τερματισμό της βίας στο Νταρφούρ ενέκρινε ομόφωνα την Τρίτη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ειρηνευτική δύναμη και την πρώτη αποστολήπου πραγματοποιείται υπό κοινή εντολή των Ηνωμένων Εθνών και της Αφρικανικής Ένωσης.

Η κοινή ειρηνευτική αποστολή έχει στόχο να βοηθήσει στον τερματισμό της κρίσης στην περιοχή, που συνεχίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια σε αυτή τη μαστιζόμενη από τη βία περιοχή του Σουδάν, με συνέπεια ο αριθμός των νεκρών να υπερβαίνει τις 200.000 και αυτός των εκτοπισθέντων τους 2.100.000.

Η νέα ειρηνευτική δύναμη θα αντικαταστήσει αυτή των 7.000 ανδρών της Αφρικανικής Ένωσης το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2007. Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το κόστος της αποστολής υπολογίζεται σε περισσότερα από δύο δισ. δολάρια τον πρώτο χρόνο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, έκανε λόγο για μια «ιστορική και πρωτοφανή επιχείρηση», που θα στείλει «ένα καθαρό και δυναμικό μήνυμα» βοήθειας στους κατοίκους του Νταρφούρ.

Το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας επιτρέπει στους άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης τη χρήση βίας σε περιπτώσεις αυτοάμυνας, αλλά και για την προστασία πολιτών ή μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων που δέχονται επίθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024