Ζητά ανεκτικότητα

Η Διεθνής Αμνηστία αντιδρά στις κατηγορίες του Βατικανού στο θέμα της άμβλωσης

Η Διεθνής Αμνηστία αντιδρά στις κατηγορίες του Βατικανού στο θέμα της άμβλωσης
Εναντίον της Διεθνούς Αμνηστίας στράφηκε το Βατικανό   (Φωτογραφία:  Associated Press )
in.gr audio player
Αθήνα
Η Διεθνής Αμνηστία αντιδρώντας στις δηλώσεις του Βατικανού ότι θα αναστείλει την οικονομική βοήθεια προς την διεθνή οργάνωση εξαιτίας της υποστήριξής της στο θέμα τον αμβλώσεων, δηλώνει ότι υπερασπίζεται την πρόσβαση στην άμβλωση για γυναίκες που κινδυνεύουν.

Σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία, αντικρούοντας τον ισχυρισμό του Καρδινάλιου Ρενάτο Μαρτίνο, δήλωσε ότι δεν έχει δεχτεί χρηματοδότηση από το Βατικανό, για το έργο της κατά των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Κέιτ Γκίλμορ, αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας δήλωσε ότι η οργάνωση λειτουργεί με δωρεές από άτομα από όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα η Διεθνής Αμνηστία έκανε κάποιες προσθήκες που αφορούν την άμβλωση στην ευρύτερη πολιτική της για τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα. Το Βατικανό κάνει λόγο για μεταστροφή της πολιτικής της Διεθνούς Αμνηστίας στο ζήτημα των αμβλώσεων.

Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι οι προσθήκες αυτές δεν προάγουν την άμβλωση ως οικουμενικό δικαίωμα και ότι η οργάνωση δεν παίρνει θέση για τα καλά και τα κακά των αμβλώσεων.

«Η θέση της Διεθνούς Αμνηστίας δεν είναι υπέρ της άμβλωσης ως δικαιώματος, αλλά υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών να ζουν χωρίς φόβο, απειλές και καταναγκασμό όταν προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες ενός βιασμού ή άλλων σοβαρών παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων» διευκρίνισε η Κέιτ Γκίλμορ.

Στην ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι ταυτόχρονα με τη μακρόχρονη εναντίωσή της στις εξαναγκαστικές εκτρώσεις, υποστηρίζει την αποποινικοποίηση της άμβλωσης, ζητά να διασφαλίσει ότι οι γυναίκες έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη στις περιπτώσεις που προκύπτουν επιπλοκές από κάποια έκτρωση και να υπερασπίζεται την πρόσβασή τους στην άμβλωση, μέσα σε εύλογο χρονικό όριο κατά τη διάρκεια της κύησης, όταν κινδυνεύει η υγεία τους ή τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

«Το κίνημά μας είναι αφιερωμένο στην υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι όχι κάποιας συγκεκριμένης θεολογικής αντίληψης. Οι σκοποί μας επικαλούνται το νόμο και το κράτος και όχι το Θεό. Αυτό σημαίνει ότι το κοσμικό πλαίσιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων το οποίο υποστηρίζει η Διεθνής Αμνηστία σε μερικές περιπτώσεις θα συγκλίνει με τις θέσεις κάποιων θρησκευτικών κοινοτήτων και σε άλλες όχι» δηλώνει η Κέιτ Γκίλμορ.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη