Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βίαια επεισόδια σε διαδήλωση κόντρα στην επικείμενη σύνοδο της G8 στη Γερμανία

Βίαια επεισόδια σε διαδήλωση κόντρα στην επικείμενη σύνοδο της G8 στη Γερμανία

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν το Σάββατο σε μαζική συγκέντρωση πολέμιων της παγκοσμιοποίησης στη γερμανική πόλη Ροστόκ, σε μία δυνατή πρόγευση των διαδηλώσεων που προγραμματίζονται κόντρα στη σύνοδο της G8 στις 6-8 Ιουνίου.

51

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν το Σάββατο σε μαζική συγκέντρωση πολέμιων της παγκοσμιοποίησης στη γερμανική πόλη Ροστόκ, σε μία δυνατή πρόγευση των διαδηλώσεων που προγραμματίζονται κόντρα στην επικείμενη σύνοδο της G8.

Ύστερα από μία ευρέως ειρηνική διαδήλωση, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αστυνομίας συγκέντρωσε περίπου 30.000 άτομα, μία ομάδα διαδηλωτών επετέθη με πέτρες, μπουκάλια και ρόπαλα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και συλλήψεις.

Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ορισμένοι σοβαρά, στη διάρκεια των συγκρούσεων. Εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για «μεγάλη επίθεση», όμως ενεπλάκη μόνο ένα μικρό κομμάτι των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στο Ροστόκ για να καταδικάσουν την παγκοσμιοποίηση, επισημαίνει το BBC.

Επί ποδός είχαν τεθεί για τη συγκέντρωση 13.000 άνδρες της αστυνομίας.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των οκτώ πλουσιότερων βιομηχανικά κρατών στον πλανήτη συγκεντρώνονται στις 6 Ιουνίου στο θέρετρο της Βαλτικής, Χάιλιγκενταμ, για μία διήμερη σύνοδο στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται η κλιματική αλλαγή και οι τρέχουσες εξελίξεις σε διεθνείς εστίες έντασης.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο κέντρο του Ροστόκ -σε απόσταση 25 χλμ από το Χάιλιγκενταμ- για να δώσουν το παρών σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην G8. Πολλοί ταξίδεψαν στο Ροστόκ από όλη την Ευρώπη και σχεδιάζουν να παραμείνουν ώς την έναρξη της συνόδου.

Στη Γερμανία έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη σύνοδο της G8. Πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης προγραμματίζουν μαζικές διαδηλώσεις την προσεχή εβδομάδα -την περασμένη Τρίτη σημειώθηκαν ταραχές στο Αμβούργο και συνελήφθησαν 21 διαδηλωτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024