Κλείνουν «κόκκινα φανάρια»

Οι οίκοι ανοχής του Αμστερνταμ οδηγούν το δημοτικό συμβούλιο στα δικαστήρια

Οι οίκοι ανοχής του Αμστερνταμ οδηγούν το δημοτικό συμβούλιο στα δικαστήρια
Κλείνουν πολλά «παράθυρα» στη διάσημη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια   (Φωτογραφία:  Associated Press )
in.gr audio player
Αμστερνταμ
Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής στη διάσημη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια του Αμστερνταμ, στρεφόμενοι κατά του δημοτικού συμβουλίου και της απόφασης να κλείσουν 33 οίκοι ανοχής.

Οι ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής δηλώνουν ότι θα καταφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο για να μην εξαφανιστεί κατ αναλογία το ένα τρίτο από τις βιτρίνες της συνοικίας που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ολλανδικής πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος του Αμστερνταμ υποστηρίζει πως πολλοί οίκοι ανοχής είναι ουσιαστικά βιτρίνες εγκληματικής δραστηριότητας, όπως η παράνομη διακίνηση γυναικών και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αναφέρει το BBC.

Ωστόσο, το σωματείο των ιερόδουλων, στο οποίο ανήκουν 20.000 πόρνες, λέει από την πλευρά του πως εάν κλείσουν οι νόμιμοι οίκοι ανοχής πολλές γυναίκες θα εξαναγκαστούν να βγουν στους δρόμους σε παράνομη εργασία.

Η πορνεία νομιμοποιήθηκε στην Ολλανδία πριν από πέντε έτη.

Το δημοτικό συμβούλιο επιθυμεί να διαδραματίσουν ρόλο οι τράπεζες, καθιστώντας ευκολότερη τη χρηματοδότηση των οίκων ανοχής. Πολλοί οίκοι έχουν λάβει δάνεια από ιδιωτικές εταιρείες, κάτι πολύ επικίνδυνο σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος πιστεύει ότι με τα κατάλληλα έγγραφα για τους εγγεγραμμένους οίκους ανοχής, η χρηματοδότηση από τις τράπεζες θα έχει θετική επίδραση στη μάχη κατά της εγκληματικότητας στην καρδιά της βιομηχανίας του σεξ.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη