Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι οίκοι ανοχής του Αμστερνταμ οδηγούν το δημοτικό συμβούλιο στα δικαστήρια

Οι οίκοι ανοχής του Αμστερνταμ οδηγούν το δημοτικό συμβούλιο στα δικαστήρια

Στο Ανώτατο Δικαστήριο προσφεύγουν οι ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής στη διάσημη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια του Αμστερνταμ, στρεφόμενοι κατά του δημοτικού συμβουλίου και της απόφασης να κλείσουν 33 οίκοι, κατ αναλογία το ένα τρίτο, έως τα τέλη του έτους.

51

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής στη διάσημη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια του Αμστερνταμ, στρεφόμενοι κατά του δημοτικού συμβουλίου και της απόφασης να κλείσουν 33 οίκοι ανοχής.

Οι ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής δηλώνουν ότι θα καταφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο για να μην εξαφανιστεί κατ αναλογία το ένα τρίτο από τις βιτρίνες της συνοικίας που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ολλανδικής πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος του Αμστερνταμ υποστηρίζει πως πολλοί οίκοι ανοχής είναι ουσιαστικά βιτρίνες εγκληματικής δραστηριότητας, όπως η παράνομη διακίνηση γυναικών και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αναφέρει το BBC.

Ωστόσο, το σωματείο των ιερόδουλων, στο οποίο ανήκουν 20.000 πόρνες, λέει από την πλευρά του πως εάν κλείσουν οι νόμιμοι οίκοι ανοχής πολλές γυναίκες θα εξαναγκαστούν να βγουν στους δρόμους σε παράνομη εργασία.

Η πορνεία νομιμοποιήθηκε στην Ολλανδία πριν από πέντε έτη.

Το δημοτικό συμβούλιο επιθυμεί να διαδραματίσουν ρόλο οι τράπεζες, καθιστώντας ευκολότερη τη χρηματοδότηση των οίκων ανοχής. Πολλοί οίκοι έχουν λάβει δάνεια από ιδιωτικές εταιρείες, κάτι πολύ επικίνδυνο σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος πιστεύει ότι με τα κατάλληλα έγγραφα για τους εγγεγραμμένους οίκους ανοχής, η χρηματοδότηση από τις τράπεζες θα έχει θετική επίδραση στη μάχη κατά της εγκληματικότητας στην καρδιά της βιομηχανίας του σεξ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024