Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο πολωνικό βέτο «κόλλησε» η Σύνοδος ΕΕ - Ρωσίας

Στο πολωνικό βέτο «κόλλησε» η Σύνοδος ΕΕ – Ρωσίας

Οι πλέον απαισιόδοξοι που μιλούσαν για αποτυχία της Συνόδου προτού καν ξεκινήσει, επιβεβαιώθηκαν. Η Σύνοδος ΕΕ-Ρωσίας έληξε την Παρασκευή χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι Πολωνοί δεν ήραν το βέτο τους.

30

Οι πλέον απαισιόδοξοι που μιλούσαν για αποτυχία της Συνόδου προτού καν ξεκινήσει, επιβεβαιώθηκαν. Η Σύνοδος ΕΕ-Ρωσίας έληξε την Παρασκευή χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι Πολωνοί δεν ήραν το βέτο τους.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας είχε δηλώσει πρόθυμος να άρει το βέτο, εφόσον η Μόσχα συζητούσε με τη Βαρσοβία το δικό της βέτο έναντι των πολωνικών κρεάτων.

«Η καλύτερη λύση θα έλθει από τη Ρωσία, πράγμα που σημαίνει ότι η Μόσχα πρέπει να σταματήσει τις διακρίσεις. Προς το παρόν, τίποτα δεν δείχνει ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Θα κάνουμε υπομονή, αλλά θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας.»

Υπενθυμίζεται ότι οι Πολωνοί μπλοκάρουν τη συφωνία συνεργασίας ΕΕ-Ρωσίας, λόγω του εμπάργκο που διατηρεί η Μόσχα στις εισαγωγές πολωνικού κρέατος και λαχανικών. Είχε προηγηθεί διένεξη σχετικά με πλαστά κτηνιατρικά πιστοποιητικά.

Η Ρωσία όμως, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα άρει το εμπάργκο, εάν δεν διευθετηθούν τα «προβλήματα» που συνδέονται με την προβλεπόμενη για την 1η Ιανουαρίου 2007 ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην ΕΕ.

Τελικά, καμία πλευρά δεν υποχώρησε. «Λυπάμαι που δεν αρχίσαμε τις συνομιλίες» δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι πρόκειται για «καθυστέρηση» που σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεάσει τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

«Θα κάνουμε υπομονή» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024