Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Πολωνία διατηρεί το βέτο για την οικονομική συνεργασία Ρωσίας-ΕΕ

Η Πολωνία διατηρεί το βέτο για την οικονομική συνεργασία Ρωσίας-ΕΕ

Αμετακίνη στο βέτο της για την αναβάθμιση της οικονομικής συνεγασίας ανάμεσα στην ΕΕ και τη Ρωσία παραμένει η Πολωνία. Οι προσπάθειες συμβιβασμού απέβησαν άκαρπες και η ευρω-ρωσική σύνοδος της Παρασκευής στο Ελσίνκι δεν θα σημάνει την έναρξη διαπραγματεύσεων.

51

Αμετακίνη στο βέτο της για την αναβάθμιση της οικονομικής συνεγασίας ανάμεσα στην ΕΕ και τη Ρωσία παραμένει η Πολωνία. Οι προσπάθειες συμβιβασμού απέβησαν άκαρπες και στην ευρω-ρωσική σύνοδο της Παρασκευής δεν εγκαινιάζονται διαπραγματεύσεις για νέα συμφωνία.

Οι πρεσβευτές των «25» συνεδρίασαν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες δίχως να κατορθώσουν να καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της φινλανδικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

«Η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας την Παρασκευή δεν θα σημάνει την έναρξη των διπραγματεύσεων για μία νέα συμφωνία-πλαίσιο» υπογράμμισε.

Οι Πολωνοί μπλοκάρουν την έναρξη της διαπραγμάτευσης αυτής της σημαντικής συμφωνίας σύμπραξης, κυρίως λόγω του εμπάργκο που διατηρεί η Μόσχα στις εισαγωγές πολωνικού κρέατος και λαχανικών, έπειτα από μία διένεξη σχετικά με πλαστά κτηνιατρικά πιστοποιητικά.

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Πέμπτη πως δεν θα άρει το εμπάργκο που έχει επιβάλει στο πολωνικό κρέας εάν δεν διευθετηθούν τα «προβλήματα» που συνδέονται με την προβλεπόμενη για την 1η Ιανουαρίου ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωσης.

«Δεν πρόκειται να μελετήσουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με την Πολωνία, εφόσον δεν διευθετηθούν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην ΕΕ» δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ο Σεργκέι Ντάνκβερτ, επικεφαλής των ρωσικών υγειονομικών υπηρεσιών, αναφερόμενος στους ανεπαρκείς υγειονομικούς ελέγχους στις δύο αυτές χώρες.

Αργότερα, ο ίδιος ο πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής «διαπραγματεύσεων», ώστε να λυθούν οι εμπορικές διαφορές Μόσχας-ΕΕ.

«Πρέπει να καθήσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρούμε απο κοινού λύσεις αποδεκτές» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024