Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σήμα κινδύνου στην ΕΕ για έξαρση θανατηφόρας φυματίωσης

Σήμα κινδύνου στην ΕΕ για έξαρση θανατηφόρας φυματίωσης

Σε εγρήγορση καλούνται οι Ευρωπαίοι ηγέτες από υγειονομικούς αξιωματούχους, οι οποίοι κρούουν κώδωνα κινδύνου για έξαρση θανατηφόρας φυματίωσης εξαιτίας ανθετικών στα φάρμακα στελεχών του βακτηρίου που «πλήττουν» την ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία.

51

Σε εγρήγορση καλούνται οι Ευρωπαίοι ηγέτες από υγειονομικούς αξιωματούχους, οι οποίοι κρούουν κώδωνα κινδύνου για έξαρση θανατηφόρας φυματίωσης εξαιτίας ανθετικών στη φαρμακευτική αγωγή στελεχών του βακτηρίου που «πλήττουν» την ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία.

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για την πιο ανησυχητική κατάσταση στην ήπειρο από την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου και καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναλάβουν δράση για να αντιμετωπίσουν την απειλή.

Με τη σειρά του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επισημαίνει πως οι «θερμότερες ζώνες» των ανθεκτικών στελεχών του βακτηρίου βρίσκονται στο σύνολό τους στα «σύνορα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκ των 450.000 κρουσμάτων φυματίωσης που εμφανίζονται στην Ευρώπη και την Ασία ετησίως, τα 70.000 είναι νέα στελέχη του βακτηρίου.

Οι προειδοποιήσεις των οργανισμών προστασίας της δημόσιας υγείας συμπίπτουν με την εγκαινίαση της «Σύμπραξης Σταματήστε τη Φυματίωση», στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης του βακτηρίου στην Ευρώπη.

Στόχος της συνεργασίας Ερυθρού Σταυρού και ΠΟΥ είναι η ενίσχυση του αγώνα ανίχνευσης, ελέγχου της μόλυνσης και θεραπείας της φυματίωσης, επισημαίνει το BBC.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Μάρκου Νισκάλα, στέλνει μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες: «Ξυπνήστε, μην καθυστερείτε, μην αφήσετε αυτό το πρόβλημα να τεθεί περαιτέρω εκτός ελέγχου».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εντοπίσει υψηλά επίπεδα πολυανθεκτικής φυματίωσης στις χώρες της Βαλτικής, την ανατολική Ευρώπη και την κεντρική Ασία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024