Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα συνεχίσουμε να έχουμε λόγο στις πολιτικές εξελίξεις, λένε οι Τούρκοι στρατηγοί

Θα συνεχίσουμε να έχουμε λόγο στις πολιτικές εξελίξεις, λένε οι Τούρκοι στρατηγοί

Μία ημέρα μετά την έκθεση της Ευρωβουλής για την Τουρκία ο αρχηγός του στρατού ξηράς δηλώνει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ιδιαιτερότητες και θα συνεχίσουν να έχουν λόγο στις πολιτικές εξελίξεις. Ανάλογες δηλώσεις και από τον αρχηγό της αεροπορίας.

37

Μία ημέρα μετά την υιοθέτηση της έκθεσης της Ευρωβουλής, η οποία διαπιστώνει έλλειμμα δημοκρατίας στην Τουρκία, ο αρχηγός του στρατού ξηράς της χώρας δηλώνει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ιδιαιτερότητες και θα συνεχίσουν να έχουν λόγο στις πολιτικές εξελίξεις.

Σε συνέντευξή του σε μηνιαίο περιοδικό, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμούγ, υποστήριξε ότι όσοι προσπαθούν να εξάγουν συμπεράσματα για τον τουρκικό στρατό κάνοντας συγκρίσεις με τους στρατούς άλλων χωρών πλανώνται.

«Βλέπουμε ότι, ως συνήθως, βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια ριζικών αλλαγών που απορρέουν από κύκλους στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Οι κύκλοι αυτοί βλέπουν ως εμπόδιο στα σχέδια τους τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις» είπε και συμπλήρωσε:

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανέκαθεν είχαν θέση, και θα συνεχίσουν να την έχουν, όσον αφορά την προστασία του κράτους-έθνους, την ακεραιότητα του κράτους, και τον κοσμικό του χαρακτήρα. Πρέπει να θεωρείται καθήκον τους η κατάθεση των απόψεών τους στις αρμόδιες αρχές και όργανα και, όταν προκύπτει ανάγκη, να μοιράζεται τις απόψεις αυτές με την κοινή γνώμη».

Ο Τούρκος στρατηγός υποστήριξε ότι οι εν λόγω κύκλοι επιθυμούν να μην αντιδρούν οι ένοπλες δυνάμεις στις επιθέσεις κατά της ακεραιότητα και τη κοσμικότητας του κράτους και τους κατηγόρησε για άγνοια της τουρκικής ιστορίας και πραγματικότητας, καθώς και για αποξένωση από την ταυτότητά τους.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του αρχηγού της τουρκικής Αεροπορίας, στην τελετή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους στη Σχολή Πολέμου. Χαρακτήρισε τον κεμαλισμό στοιχείο συνοχής του τουρκικού έθνους και υποστήριξε ότι «οι διαφοροποιήσεις των απόψεων» που ενισχύουν τον ισλαμισμό και το κουρδικό κίνημα «θα οδηγήσουν το έθνος στην καταστροφή».

Εξάλλου, κλίμα αναμονής επικρατεί στην Τουρκία για την ομιλία του αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατηγού Γιασάρ Μπουγιουκανίτ στις τουρκικές Ακαδημίες Πολέμου, στις 2 Οκτωβρίου. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ειδοποιήθηκαν για να μεταδοθεί η ομιλία του στρατηγού απ ευθείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024