Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μήνυμα» Μπους προς την Πιονγιάνγκ να μην προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή

«Μήνυμα» Μπους προς την Πιονγιάνγκ να μην προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Ο. Μπους, προειδοποίησε την Παρασκευή τη Βόρειο Κορέα να μην προβεί σε πυρηνική δοκιμή χωρίς, όμως, να διευκρινίσει εάν έχει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τις προετοιμασίες για μια τέτοια υπόγεια δοκιμή.

30

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε την Παρασκευή τη Βόρειο Κορέα να μην προβεί σε πυρηνική δοκιμή χωρίς, όμως, να διευκρινίσει εάν έχει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τις προετοιμασίες για μια τέτοια υπόγεια δοκιμή.

«Η πιθανότητα η Βόρειος Κορέα να προβεί σε μια τέτοια υπόγεια δοκιμή είναι μια διαρκής υπενθύμιση στους πολίτες της περιοχής ότι η συγκεκριμένη χώρα αποτελεί απειλή» δήλωσε ο πρόεδρος, μιλώντας στον Τύπο από το Καμπ Ντέιβιντ.

Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση εάν η αμερικανική κυβέρνηση έχει πληροφορίες ότι η χώρα αυτή της Ασίας προετοιμάζει υπόγεια πυρηνική δοκιμή.

«Με ρωτάτε να σας πω πληροφορίες που προέρχονται από τις μυστικές μας υπηρεσίες. Δεν θα σας τις πω. Το ξέρετε ότι δεν πρόκειται να σπάσω αυτή την παράδοση» εξήγησε.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC (το οποίο επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ), η Βόρειος Κορέα μπορεί να προετοιμάζει μια τέτοια πυρηνική δοκιμή με δεδομένο ότι έχουν παρατηρηθεί στο βόρειο τμήμα της χώρας αυτής κάποιες ύποπτες κινήσεις.

Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι οι εξαμερείς συνομιλίες για τα πυρηνικά της Β.Κορέας είναι το μόνο μέσο για «να απαλλαγεί ο κόσμος από αυτή την απειλή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024