Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Στροφή» προς την πυρηνική ενέργεια εξετάζει η Αυστραλία

«Στροφή» προς την πυρηνική ενέργεια εξετάζει η Αυστραλία

Αναθεώρηση της ενεργειακής πολιτικής της μελετά η Αυστραλία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, προκειμένου να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα και το φυσικό αέριο. H χώρα διαθέτει το 40% των παγκόσμιων αποθεμάτων ουρανίου.

31

Αναθεώρηση της ενεργειακής πολιτικής της μελετά η Αυστραλία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ, η κυβέρνηση αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα ερευνήσουν εάν η Αυστραλία θα πρέπει να αρχίσει τη διαδικασία μερικής απεξάρτησης από τον άνθρακα και το φυσικό αέριο.

Το πόρισμα της επιτροπής θα κατατεθεί στην κυβέρνηση έως το τέλος του έτους. Ο Χάουαρντ επισήμανε ακόμη ότι το κτίσιμο πυρηνικών σταθμών θα γίνει από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από το Δημόσιο.

«Είναι ανόητο να θεωρούμε τους εαυτούς μας απλώς και μόνο ως εξαγωγείς ουρανίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Η κίνηση αυτή πάντως πιθανότατα θα οδηγήσει σε μακρά σειρά συζητήσεων στην Αυστραλία τόσο για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο περιβάλλον από την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας όσο και για το κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας της Αυστραλίας προέρχεται από τον άνθρακα και η χώρα είναι επίσης ο μεγαλύτερος εξαγωγέας άνθρακα στον κόσμο.

Επίσης, η Αυστραλία διαθέτει το 40% των αποθεμάτων ουρανίου στον κόσμο και πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία εξαγωγής του στην Κίνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024