Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημόσια τοποθέτηση διακεκριμένου καρδιναλίου υπέρ περιορισμένης χρήσης προφυλακτικού

Δημόσια τοποθέτηση διακεκριμένου καρδιναλίου υπέρ περιορισμένης χρήσης προφυλακτικού

Ένας εκ των πλέον διακεκριμένων καρδιναλών της Καθολικής Εκκλησίας τάχθηκε δημοσίως υπέρ της χρήσης προφυλακτικού στον έγγαμο βίο εάν κάποιος από τους δύο συζύγους έχει προσβληθεί από HIV/AIDS. Σιγή από το Βατικανό για την τοποθέτηση του Κάρλο Μαρία Μαρτίνι.

51

Ένας εκ των πλέον διακεκριμένων καρδιναλών της Καθολικής Εκκλησίας τάχθηκε δημοσίως υπέρ της χρήσης προφυλακτικού στον έγγαμο βίο εφόσον κάποιος από τους δύο συζύγους έχει προσβληθεί από HIV/AIDS. Σιγή από το Βατικανό για την τοποθέτηση του Κάρλο Μαρία Μαρτίνι.

Ο Κάρλο Μαρία Μαρτίνι είναι ένα από τα πιο επιφανή μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας· έχει διατελέσει καρδινάλιος του Μιλάνου και οι πληροφορίες θέλουν να βρέθηκε κοντά στον παπικό θρόνο κατά τις εκλογές του περασμένου έτους για το διάδοχο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β.

Σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο ιταλικό περιοδικό L Espresso αναφέρει πως στον έγγαμο βίο «το προφυλακτικό είναι μικρότερο κακό» όταν τίθεται θέμα μετάδοσης του HIV/AIDS από τον έναν σύντροφο στον άλλο.

Η Αγία Έδρα δηλώνει κατηγορηματικά ότι το προφυλακτικό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμία περίπτωση, ούτε καν για την αποφυγή της μετάδοσης του AIDS μεταξύ συζύγων, πόσο μάλλον για την ανάσχεση της εξάπλωσης του AIDS στην Αφρική.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διδάσκει ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της ασθένειας είναι η αποχή.

Ωστόσο, ο καρδινάλιος Μαρτίνι τόνιζει ότι στη μάχη κατά του AIDS, το οποίο έχει κοστίσει περισσότερες από τρία εκατομμύρια ζωές, πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Το Βατικανό δεν έχει σχολιάσει την τοποθέτηση του καρδινάλιου Μαρτίνι, ο οποίος έθεσε επίσης ζήτημα υιοθέτησης εγκαταλελειμμένων παιδιών από ανύπαντρες γυναίκες.

Σε κάθε περίπτωση, ο ανταποκριτής του BBC στη Ρώμη σημειώνει πως αυτές οι περιπτώσεις αναδεικνύονται σε όλο και σημαντικότερο θέμα συζήτησης στους κόλπους της Εκκλησίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024