Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοφανές σκάνδαλο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος στην Ισπανία

Πρωτοφανές σκάνδαλο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος στην Ισπανία

Αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο σκάνδαλο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος η Ισπανία. Επίκεντρο η τουριστική Μαρμπέγια, όπου ήδη η δήμαρχος και οι στενότεροι συνεργάτες της έχουν προφυλακιστεί. Η πόλη βρίσκεται τώρα «υπό επιτήρηση» από την κυβέρνηση.

30

Αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο σκάνδαλο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος βρίσκεται η Ισπανία. Επίκεντρο η τουριστική Μαρμπέγια, όπου ήδη η δήμαρχος και οι στενότεροι συνεργάτες της έχουν προφυλακιστεί. Η πόλη της Ανδαλουσίας βρίσκεται τώρα «υπό επιτήρηση» από την κυβέρνηση.

Η δήμαρχος Μαρισόλ Γιάγουε, η στενότερη συνεργάτης της Ισαμπέλ Γκαρθία και άλλοι 23 αξιωματούχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, δικηγόροι και μεσίτες συνελήφθησαν και εις βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δωροδοκία και διαφθορά.

Καθ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας οι αστυνομικές Αρχές έκαναν εφόδους σε σπίτια, γραφεία και υπηρεσίες του δήμου της Μαρμπέγια και κατέσχεσαν εκατοντάδες αντικείμενα αξίας -από πίνακες ζωγραφικής και ελικόπτερο μέχρι… άλογα- αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, διατάχθηκε το «πάγωμα» τουλάχιστον 1.000 τραπεζικών λογαριασμών.

Το σκάνδαλο αφορά στην πώληση γης και στην ανέγερση πολυτελών κατοικιών σε ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα της Ισπανίας, αλλά και της Μεσογείου.

Ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της Μαρμπέγια, Πέδρο Ροντρίγεθ, εξήγησε σχετικά: «Οι Αρχές προχωρούσαν στην επανεκτίμηση της αξίας της γης με αποτέλεσμα σπίτια και οικόπεδα να πωλούνται από τη μία μέρα στην άλλη έναντι εκατομμυρίων ευρών.

» Περίπου 20-30 χιλιάδες σπίτια χτίστηκαν (και πωλήθηκαν) σε σημεία που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Πολλοί από τους ιδιοκτήτες τους δεν ήξεραν ασφαλώς τι συμβαίνει και τώρα ίσως τα χάσουν, γιατί θα πρέπει να κατεδαφιστούν.»

Η κυβέρνηση της Ισπανίας προχώρησε σε μία κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας, όπως τουλάχιστον αναφέρει ο ισπανικός Τύπος. Προχώρησε στη διάλυση του δημοτικού συμβουλίου και στο διορισμό ειδικής επιτροπής που διαχειρίζεται τα θέματα της πόλης. Ουσιαστικά έθεσε την Μαρμπέγια «υπό επιτήρηση» έως ότου διαλευκανθεί η όλη υπόθεση.

Η δήμαρχος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες και από τη φυλακή όπου τώρα βρίσκεται δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με τις Αρχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024