Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά των ελεύθερων απολύσεων νεοπροσλαμβανομένων

Μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία κατά των ελεύθερων απολύσεων νεοπροσλαμβανομένων

Χιλιάδες εργαζόμενοι και φοιτητές βγήκαν την Τρίτη στους δρόμους σε διάφορες γαλλικές πόλεις για να διαδηλώσουν κατά του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για τις απολύσεις νέων υπαλλήλων χωρίς την επίκληση δικαιολογίας.

27

Χιλιάδες εργαζόμενοι και φοιτητές βγήκαν την Τρίτη στους δρόμους σε διάφορες γαλλικές πόλεις για να διαδηλώσουν κατά του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για τις ελεύθερες απολύσεις νέων υπαλλήλων.

Στη Μασσαλία, οι οργανωτές ανέφεραν ότι περίπου 100.000 άτομα έκαναν πορεία κατά του προτεινούμενου από τον πρωθυπουργό Ντομινίκ ντε Βιλπέν νομοσχεδίου που θα επιτρέπει στις εταιρείες να απολύουν νεοπροσληφθέντες κάτω των 26 ετών χωρίς δικαιολογία μέσα σε δύο χρόνια.

Στο Μπορντό, ήταν περίπου 50.000, στη Ρεν περίπου 20.000 και στη Ναντ περίπου 30.000, πάντα σύμφωνα με τους οργανωτές. Η μεγαλύτερη διαδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα Τρίτη στο Παρίσι.

Οι διαδηλώσεις συνοδεύονται από απεργίες στα δημόσια μέσα μεταφοράς, στην παιδεία, στα ταχυδρομεία, στα αεροδρόμια και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Η πρόταση του Ντομινίκ ντε Βιλπέν, γνωστή ως Συμβόλαιο Πρώτης Απασχόλησης (CPE) είναι ιδιαίτερα αντιδημοφιλής στη Γαλλία, με τα συνδικάτα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν ότι αποτελεί μία σοβαρή οπισθοδρόμηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024