Απόφαση του Υψίστου...

Προσευχήθηκα στο Θεό πριν εισβάλουμε στο Ιράκ, «εξομολογείται» ο Μπλερ

Προσευχήθηκα στο Θεό πριν εισβάλουμε στο Ιράκ, «εξομολογείται» ο Μπλερ
Ο μόνος τρόπος για μια τέτοια απόφαση είναι να πράξεις το σωστό σύμφωνα με τη συνείδηση σου, είπε ο Μπλερ   (Φωτογραφία:  Associated Press )
in.gr audio player
Λονδίνο
Όπως ο Αμερικανός πρόεδρος, έτσι και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ εξομολογήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «προσευχήθηκε στο Θεό» πριν από την εισβολή στο Ιράκ, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή ουσιαστικά ελήφθη από τον Ύψιστο...

Ο Μπλερ απάντησε «ναι» όταν ρωτήθηκε στη διάρκεια της εκπομπής του Μάικλ Πάρκινσον εάν ζήτησε θεία παρέμβαση για το θέμα. Το πρόγραμμα θα προβληθεί σήμερα το απόγευμα στη Βρετανία, αλλά ήδη από χθες δημοσιοποιήθηκαν αποσπάσματα της εκπομπής.

«Σίγουρα παλέψατε με τη συνείδηση σας γι αυτό [...] και πρόκειται για μια από αυτές τις καταστάσεις, που ελάχιστοι άνθρωποι έχουν βρεθεί» σχολίασε ο παρουσιαστής.

«Στο τέλος, προέκυψε μια απόφαση, που εκτιμώ ότι εάν έχετε πίστη σ αυτά τα πράγματα, θα κατανοήσετε ότι η τελική απόφαση ελήφθη από άλλον [...] και εάν πιστεύετε στο Θεό, ελήφθη από το Θεό» απάντησε ο Μπλερ.

«Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τέτοιες αποφάσεις [...] ορισμένες τέτοιες αποφάσεις είναι πολύ μα πάρα πολύ δύσκολες γιατί γνωρίζεις ότι έχεις να κάνεις με ζωές ανθρώπων και σε ορισμένες περιπτώσεις και με το θάνατο τους» συνέχισε ο Μπλερ.

«Ο μόνος τρόπος που μπορείς να πάρεις μια τέτοια απόφαση είναι να πράξεις το σωστό σύμφωνα με τη συνείδηση σου» προσθέτει ο Μπλερ.

Ο Μπλερ, που είναι γνωστός για τα σκληρά θρησκευτικά του πιστεύω, έχει δεχθεί επικρίσεις ότι επιδίωξε την εκστρατεία του Ιράκ με «ιεραποστολικό ζήλο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη