Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα πυρηνικά εργοστάσια έως το τέλος της δεκαετίας δρομολογούν οι ΗΠΑ

Νέα πυρηνικά εργοστάσια έως το τέλος της δεκαετίας δρομολογούν οι ΗΠΑ

Στην κατασκευή νέων πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα προχωρήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες έως το τέλος της δεκαετίας, όπως εξήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζ.Μπους, τονίζοντας ότι στόχος είναι η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης των ΗΠΑ.

28

Στην κατασκευή νέων πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα προχωρήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες έως το τέλος της δεκαετίας, όπως εξήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, τονίζοντας ότι στόχος είναι η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης των ΗΠΑ.

Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του μήνυμα, ο Μπους υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ δεν κατασκεύασαν νέα πυρηνικά εργοστάσια από την δεκαετία του 1970, ενώ η Γαλλία έκτισε 58 τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Η πυρηνική ενέργεια είναι η πηγή του 20% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει η Αμερική, ενώ η Γαλλία παράγει πάνω από το 78% της ενέργειας που καταναλώνει από τα πυρηνικά της εργοστάσια, σημειώνει ο Μπους.

Ο Μπους δηλώνει ότι υπέγραψε το καλοκαίρι νομοθετήματα τα οποία ενθαρρύνουν την κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων. Τελικός στόχος της πρωτοβουλίας του είναι να μειωθεί η εξάρτηση των ΗΠΑ από ξένες πηγές ενέργειας, προσθέτει.

«Ο καλύτερος τρόπος να καλύψουμε τις μεγεθυνόμενες ενεργειακές μας ανάγκες είναι μέσω της προόδου στην τεχνολογία». «Θα επιδιώξουμε την αξιοποίηση πολλά υποσχόμενων τεχνολογιών που θα μεταμορφώσουν το πώς παρέχουμε ενέργεια στα οχήματά μας, τις επιχειρήσεις μας, τα σπίτια μας», τονίζει.

Ο Μπους θα συζητήσει την ενεργειακή του στρατηγική στο Ουισκόνσιν και το Κολοράντο την εβδομάδα που έρχεται.

Ο Μπους είπε ότι καθώς οι ΗΠΑ θα κτίζουν νέα πυρηνικά εργοστάσια, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της αποθήκευσης ή και καταστροφής των πυρηνικών αποβλήτων και να φροντίσουν ώστε η πυρηνική τεχνολογία και τα πυρηνικά υλικά να μην πέσουν στα χέρια τρομοκρατών.

Επίσης έκανε λόγο για μια πρόταση που αποκάλεσε Παγκόσμια Συνεργασία για την Πυρηνική Ενέργεια βάσει της οποίας οι ΗΠΑ θα συνεργάζονται με χώρες που διαθέτουν προηγμένα ειρηνικά προγράμματα πυρηνικής ενέργειας, για να καλυφθούν οι ανάγκες των αναπτυσσόμενων χωρών με μικρής κλίμακας αντιδραστήρες.

Σε αντάλλαγμα, οι αναπτυσσόμενες χώρες που θα μετάσχουν στο πρόγραμμα θα συμφωνούν να χρησιμοποιούν την πυρηνική ενέργεια μόνο για ειρηνικούς σκοπούς και να απεμπολούν το δικαίωμα να εμπλουτίζουν ουράνιο και να το επανεπεξεργάζονται με τρόπο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024