Ευτυχισμένη από το αποτέλεσμα

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για τη Γαλλίδα που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου

Πρώτη δημόσια εμφάνιση για τη Γαλλίδα που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου
Η 38χρονη Γαλλίδα δήλωσε ότι τώρα αρχίζει μια καινούργια ζωή   (Φωτογραφία:  Associated Press )
in.gr audio player
Παρίσι
Την πρώτη της δημόσια εμφάνιση έκανε τη Δευτέρα η Ιζαμπέλ Ντινουάρ, η πρώτη γυναίκα που υποβλήθηκε σε μερική μεταμόσχευση προσώπου. Η 38χρονη δήλωσε ότι επέστρεψε ξανά σε μια φυσιολογική ζωή και ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους γονείς του δότη.

Όπως μετέδωσε το BBC, η γυναίκα μιλούσε με δυσκολία στους δημοσιογράφους, ενώ ήταν πολύ έντονα αρκετά σημάδια στο πρόσωπό της.

«Προς το παρόν, μπορώ να ανοίγω το στόμα μου, να τρώω και να χρησιμοποιώ τα χείλη μου. Πρέπει να συνεχίσω τις ασκήσεις και τα φάρμακα, ώστε σταδιακά να αρχίσω να κινώ τους μύες του προσώπου μου» εξήγησε.

Παρόλα αυτά ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους γονείς του δότη, ενώ δήλωσε ευτυχισμένη γιατί τώρα είναι σε θέση να κυκλοφορεί και να μην αισθάνεται άσχημα.

Η Ιζαμπέλ Ντινουάρ έχασε τη μύτη, τα χείλια και το πηγούνι της όταν, την ώρα που κοιμόταν, τη δάγκωσε ο ίδιος της ο σκύλος: Ένα λαμπραντόρ.

Η ομάδα των Γάλλων χειρουργών πραγματοποίησε την πρωτοποριακή επέμβαση ανακοίνωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει άλλες ακόμα πέντε επεμβάσεις του ίδιου τύπου, έπειτα από άδεια των υγειονομικών αρχών.

Αδεια για επέμβαση μεταμόσχευσης προσώπου έχει επίσης δοθεί στις ΗΠΑ, ενώ στη Βρετανία διατηρούνται ακόμα επιφυλάξεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη