Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιδρούν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην τήρηση λίστας τηλεφωνημάτων και e-mails

Αντιδρούν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην τήρηση λίστας τηλεφωνημάτων και e-mails

Ακριβή και παράνομη χαρακτήρισαν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δημιουργηθεί βάση δεδομένων για την αποθήκευση επί ένα χρόνο λίστας με τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα e-mails.

38

Τις αντιδράσεις των εταιρειών τηλεπικοινωνιών προκαλεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δημιουργηθεί βάση δεδομένων για την αποθήκευση επί ένα χρόνο λίστας με τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα e-mails.

Οι υπουργοί Εσωτερικών των 25 κρατών μελών, που συναντώνται στο Νιούκασλ, άκουσαν από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών ότι ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν υπερβολικά ακριβό, αλλά και παράνομο, αφού θα παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανόνες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η απόφαση αυτή για την αποθήκευση των στοιχείων ελήφθη από τους «25» στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Η βρετανική προεδρία ήλπιζε ότι το μέτρο θα γινόταν νόμος έως τα τέλη του 2005.

H πρόταση προβλέπει, μεταξύ άλλων, την τήρηση λίστας με όλες τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και την ανταλλαγή email και sms -διευκρινίστηκε ότι το περιεχόμενο των επικοινωνιών δεν θα καταγράφεται- καθώς και βελτίωση του συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών από τις εθνικές Αρχές εντός της ΕΕ.

Ο διευθυντής της ένωσης εταιρειών τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης (ETNO), Μάικλ Μπαρτόλομιου, που ενημέρωσε τους υπουργούς Εσωτερικών στο Νιούκασλ, τόνισε ότι το μέτρο θα είναι πολύ ακριβό.

«Οι επιπλοκές από ένα τέτοιο μέτρο είναι σημαντικές και μου φαίνεται ότι μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε πανευρωπαϊκή βάση» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024