Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ποταμό» κoκαΐνης διαπιστώνει νέα έρευνα στη βόρειο Ιταλία

«Ποταμό» κoκαΐνης διαπιστώνει νέα έρευνα στη βόρειο Ιταλία

Επιστήμονες μέτρησαν μεγάλες ποσότητες από κατάλοιπα κοκαΐνης στον ποταμό Πάδο της βόρειας Ιταλίας, γεγονός που υποδεικνύει ότι η κατανάλωση του ναρκωτικού στην κοιλάδα της γειτονικής χώρας είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που υπολογίζονταν με άλλες μεθόδους.

28

Επιστήμονες μέτρησαν μεγάλες ποσότητες καταλοίπων κοκαΐνης στον ποταμό Πάδο της βόρειας Ιταλίας, γεγονός που υποδεικνύει ότι η κατανάλωση του ναρκωτικού στην κοιλάδα της γειτονικής χώρας είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που υπολογίζονταν με άλλες μεθόδους.

Η μελέτη που δημοσιεύεται στο βρετανικό περιοδικό Environmental Health ερευνά σε αποχετευτικά δίκτυα και ποταμούς την περιεκτικότητα σε χημικά στοιχεία που παράγονται μόνο από το μεταβολισμό της κοκαΐνης στον οργανισμό. Βάσει αυτής της μεθόδου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στον ποταμό Πάδο υπάρχουν ποσότητες καταλοίπων της ηρωίνης που αντιστοιχούν σε «κατανάλωση» 40.000 δόσεων την ημέρα.

Παλαιότερες εκτιμήσεις για τη χρήση κοκαΐνης στην Κοιλάδα του Πάδου, όπου ζουν περίπου 5 εκατ. άνθρωποι, υπολόγιζαν την κατανάλωση κοκαΐνης σε 15.000 δόσεις την ημέρα. Οι υπολογισμοί αυτοί βασίζονταν στις «συμβατικές» μεθόδους των ερευνών πληθυσμού και των εγκληματολογικών στατιστικών.

Αν και οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Φαρμακολογικών Ερευνών του Μιλάνου παραδέχονται ότι η μέθοδος χρειάζεται μεγαλύτερη επεξεργασία για να εφαρμοστεί σε γενικότερη κλίμακα, ελπίζουν ότι σύντομα θα μπορούν να αναπτύξουν παρόμοια τεστ για τη μέτρηση της χρήσης ηρωίνης και κάνναβης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024