Νόμος του κράτους

Οριστικό «ναι» της ισπανικής Βουλής στους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου

Οριστικό «ναι» της ισπανικής Βουλής στους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου
Η νομοθεσία υπήρξε προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού (στη φωτό με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης)   (Φωτογραφία:  AFP/ΑΠΕ )
in.gr audio player
Μαδρίτη
Εγκρίθηκε οριστικά από την ισπανική Βουλή η νομοθεσία που επιτρέπει στα άτομα του ίδιου φύλου να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά. Η αναθεώρηση του Αστικού Κώδικα εγκρίθηκε με 187 ψήφους υπέρ, έναντι 147 κατά και παρά την άρνηση της Γερουσίας.

Μετά την ψηφοφορία, η Ισπανία έγινε η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα (μετά το Βέλγιο και την Ολλανδία), όπου επιτρέπονται οι γάμοι ομοφυλοφίλων.

«Από σήμερα η Ισπανία είναι πιο ειλικρινής έναντι όλων των πολιτών της» είπε στην παρέμβασή του ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας παράλληλα τον απόλυτο σεβασμό του σε όλους όσοι έχουν αντίθετη άποψη για το θέμα.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, υπέρ του νόμου είχαν ψηφίσει 183 βουλευτές, έναντι 136 κατά. Ακολούθησε το (ανώδυνο) «όχι» της Γερουσίας και η οριστική υιοθέτηση της νομοθεσίας σήμερα.

Ο νόμος έχει προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως στους κόλπους του Λαϊκού Κόμματος και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ήδη, αρκετοί δήμαρχοι που πρόσκεινται στο δεξιό Λαϊκό Κόμμα έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παντρέψουν στο δημαρχείο τους ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη