Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαζική διαδήλωση στη Μαδρίτη κατά του νόμου για το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων

Μαζική διαδήλωση στη Μαδρίτη κατά του νόμου για το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος το Σάββατο σε διαδήλωση στη Μαδρίτη, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της σοσιαλιστικής κυβέρνησης να νομιμοποιήσει το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας...

31

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος το Σάββατο σε διαδήλωση στη Μαδρίτη, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της σοσιαλιστικής κυβέρνησης να νομιμοποιήσει το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας…

Η διαδήλωση, υπεύθυνη για τη διοργάνωση της οποίας ήταν μια καθολική ένωση με την επωνυμία «Φόρουμ για την Οικογένεια», υποστηρίχθηκε από την ισπανική Καθολική Εκκλησία, καθώς και από το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Κόμμα (PP).

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και επίσκοποι, καθώς και ο ηγέτης του PP, Ανχελ Αθέμπες. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια που το εκκλησιαστικό κατεστημένο διαδηλώνει κατά της κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Η οικογένεια μετράει» πορεύθηκαν στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που έφθασαν έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι ηγέτες της Καθολικής Εκκλησίας είναι αντίθετοι με το νόμο αυτό, επειδή πιστεύουν πως καταργεί ουσιαστικά το θεσμό του γάμου ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Ο νόμος, η ημερομηνία για την οριστική έγκριση του οποίου έχει οριστεί για τις 30 Ιουνίου, αντικαθιστά τις λέξεις «άνδρας και γυναίκα» με ουδέτερους όρους, όπως «σύζυγοι». Εφόσον εγκριθεί, η Ισπανία θα είναι η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα μετά την Ολλανδία και το Βέλγιο που νομιμοποιεί το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Θα επιτρέπεται επίσης η υιοθεσία για τα ζευγάρια των ομοφυλοφίλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024