Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συντηρητικό ξέσπασμα του Πάπα Βενέδικτου κατά ομοφυλοφιλικών γάμων και αμβλώσεων

Συντηρητικό ξέσπασμα του Πάπα Βενέδικτου κατά ομοφυλοφιλικών γάμων και αμβλώσεων

Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ιταλία για την ανάκληση της νομοθεσίας που περιορίζει την τεχνητή γονιμοποίηση, ο Πάπας Βενέδικτος ο ΙΣτ καταδίκασε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, τις αμβλώσεις και τις γενετικές επεμβάσεις.

71

Λίγες μόλις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ιταλία για την ανάκληση της νομοθεσίας που περιορίζει την τεχνητή γονιμοποίηση, ο Πάπας Βενέδικτος ο ΙΣτ καταδίκασε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, τις αμβλώσεις και τις γενετικές επεμβάσεις.

Μιλώντας σε σύνοδο της Επισκοπής της Ρώμης για την οικογένεια, ο ποντίφικας καταδίκασε τις «νεότερες μορφές διάλυσης του γάμου, όπως η ελεύθερη συμβίωση και ο γάμος υπό δοκιμή, καθώς και τους ψευδογάμους μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου».

Σύμφωνα με τον Πάπα, «αυτή η πλασματική ελευθεριότητα είναι μια αναρχική ελευθερία, που λανθασμένα προβάλλεται ως η πραγματική απελευθέρωση του ανθρώπου».

«Μια τέτοια ψευδοελευθερία εδράζεται σε μια τυποποίηση του σώματος, που αναπόφευκτα περιλαμβάνει και την τυποποίηση του ανθρώπου. Το προαπαιτούμενό της είναι ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Έτσι, το σώμα του καθίσταται μια δευτερεύουσα οντότητα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν» τόνισε.

Επίσης καταδίκασε, ως «αντίθετο προς την ανθρώπινη αγάπη, προς τη βαθιά κλίση του άνδρα προς τη γυναίκα», το γεγονός ότι «αποκλείουμε συστηματικά μια σχέση από το δώρο της ζωής, ή ακόμη χειρότερο το αφαιρούμε ή επεμβαίνουμε πάνω στη ζωή που γεννιέται».

Οι Ιταλοί καλούνται την Κυριακή να ψηφίσουν για την ακύρωση των πιο περιοριστικών από τα άρθρα της νομοθεσίας που ρυθμίζει την τεχνητή γονιμοποίηση. Οι καθολικοί επίσκοποι έχουν καλέσει το ποίμνιό τους να απόσχει από την ψηφοφορία, καθώς για να επικυρωθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα πρέπει η συμμετοχή να ξεπεράσει το 50%.

Ο Πάπας Βενέδικτος ευλόγησε τη «σαφή και σταθερή στράτευση» των καθολικών επισκόπων στον ευγενή αυτόν σκοπό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024