Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αντίσταση» Ισπανών δημάρχων κατά του νόμου για την πολιτική ένωση ομοφυλοφίλων

«Αντίσταση» Ισπανών δημάρχων κατά του νόμου για την πολιτική ένωση ομοφυλοφίλων

Ισπανοί δήμαρχοι προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να τελέσουν γάμους ομοφυλοφίλων, αντιδρώντας στο σχετικό νομοσχέδιο που επικυρώθηκε ήδη από την Βουλή και οδεύει προς υιοθέτηση από τη Γερουσία. Αντιδράσεις Καθολικής Εκκλησίας και Λαϊκού Κόμματος.

51

Ισπανοί δήμαρχοι προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να τελέσουν γάμους ομοφυλοφίλων, αντιδρώντας στο σχετικό νομοσχέδιο που επικυρώθηκε ήδη από την Βουλή και οδεύει προς υιοθέτηση από τη Γερουσία της χώρας. Σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και Λαϊκού Κόμματος.

Ένας εκ των αντιδρώντων δημάρχων, ο Χαβιέρ Λεόν ντε λα Ρίβα του Βαγιαδολίδ, επισημαίνει ότι αν και υποστηρίζει την ισότητα δικαιωμάτων για τους ομοφυλόφιλους, η ένωσή τους δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται γάμος. «Ακόμη και εάν ο νόμος μου επιτρέψει να παντρέψω ομοφυλόφιλους, δεν πρόκειται να τον ασκήσω» επισημαίνει, αντικατοπτρίζοντας το γενικό κλίμα.

Η αντίδραση ορισμένων δημάρχων είναι ακόμη πιο σκληρή με τον Λουίς Φερνάρντο Καλτεντέι της καταλανικής πόλης Ποντόνς να χαρακτηρίζει ανήθικο το νομοσχέδιο για το γάμο ατόμων του ίδιου φύλου, το οποίος και είχε αποτελέσει προεκλογική δέσμευση του Ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Θαπατέρο.

Τουλάχιστον δύο ακόμη δήμαρχοι έχουν καταδικάσει έντονα το σχετικό νομοσχέδιο, επισημαίνει το BBC επικαλούμενο τον ισπανικό Τύπο της Τετάρτης.

Μετά την πρόσφατη επικύρωση από την ισπανική Βουλή, το νομοσχέδιο οδεύει προς τη Γερουσία. Εφόσον υιοθετηθεί, η Ισπανία θα «ενωθεί» με την Ολλανδία και το Βέλγιο επιτρέποντας την πολιτική ένωση ζευγαριών του ίδιου φύλου.

Οι επίσκοποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ισπανία έχουν εξαπολύσει εκστρατεία κατά του επίμαχου νομοσχεδίου, καλώντας τους πολίτες να διαδηλώσουν στους δρόμους. Δεδομένη είναι η αντίδραση του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο και καταψήφισε το νομοσχέδιο στην ψηφοφορία της 21ης Απριλίου στην ισπανική Βουλή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024