Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Αθώος» δήλωσε από τη Χάγη ο τέως αρχηγός του γιουγκοσλαβικού στρατού, Ν.Οϊντάνιτς

«Αθώος» δήλωσε από τη Χάγη ο τέως αρχηγός του γιουγκοσλαβικού στρατού, Ν.Οϊντάνιτς

Την αθωότητά του διακήρυξε την Παρασκευή από τη Χάγη ο στρατηγός Ν.Οϊντάνιτς, αρχηγός του γιουγκοσλαβικού στρατού επί καθεστώτος Μιλόσεβιτς και καταζητούμενος από το ICTY για εγκλήματα πολέμου κατά των Αλβανών στο Κόσοβο, την περίοδο 1998-1999.

51

Την αθωότητά του διακήρυξε την Παρασκευή από τη Χάγη ο στρατηγός Ντράγκολιουμπ Οϊντάνιτς, τέως αρχηγός του γιουγκοσλαβικού στρατού, ο οποίος καταζητείται από το ICTY για εγκλήματα πολέμου κατά των Αλβανών στο Κόσσυφοπέδιο, την περίοδο 1998-1999.

Ο 60χρονος στρατιωτικός παραδώθηκε εθελούσια χθες, Πέμπτη, στη Χάγη· αναχώρησε από το Βελιγράδι ως επιβάτης πτήσης προς το Αμστερνταμ, δηλώνοντας πως έχει καθαρή τη συνείδησή του και αισθάνεται σαν «ήρωας».

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) κατηγορεί τον Ντράγκολιουμπ Οϊντάνιτς ότι ηγήθηκε των γιουγκοσλαβικών και σερβικών δυνάμεων σε μία εκστρατεία «τρομοκρατίας και βίας» εναντίον των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο από το 1998 έως το 1999.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος δήλωσε αθώος σε τέσσερις κατηγορίες· για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών), για απελάσεις και διώξεις, καθώς και για παραβίαση των νόμων-εθίμων του πολέμου.

Οι υπόλοιποι πέντε Σέρβοι που αναμένεται να παραδοθούν είναι ο άλλοτε κορυφαίος αξιωματούχος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, Νίκολα Σαΐνοβιτς, ο τέως ηγέτης των Σερβοκροατών, Μίλαν Μάρτιτς, οι τέως στρατιωτικοί διοικητές, Μίλε Μρκσιτς και Βλάντιμιρ Κοβάσεβιτς, και ο πρώην δεσμοφύλακας, Μόμτσιλο Γκρούμπαν

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024