Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απάτη στο... όνομα συνεργάτη της Μπριζίτ Μακρόν

Απάτη στο… όνομα συνεργάτη της Μπριζίτ Μακρόν

Συνεργάτης της Μπριζίτ Μακρόν κατέθεσε μήνυση για «κλοπή ταυτότητας», αφού διαπίστωσε ότι άγνωστοι ζητούσαν «χάρες» από διάφορες επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας το όνομά του.

Ένας συνεργάτης της πρώτης κυρίας της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, κατέθεσε μήνυση για κλοπή ταυτότητας, αφού διαπίστωσε ότι κάποιος άγνωστος χρησιμοποιούσε το όνομά του για να κλείνει δωμάτια σε πολυτελή ξενοδοχεία, για αγορά εισιτηρίων σε αγώνες της Formula 1 και διάφορες άλλες «χάρες» από επιχειρήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.

Οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού έχουν ξεκινήσει έρευνα για την απάτη αυτή, ωστόσο η μήνυση δεν κατατέθηκε εξ ονόματος της συζύγου του προέδρου της Γαλλίας, αλλά από τον συνεργάτη της.

Ξενοδοχεία και διάφορες επιχειρήσεις σε πολλές χώρες δέχτηκαν, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αιτήματα από κάποιον που υποστήριζε ότι ήταν βοηθός της Μπριζίτ Μακρόν, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας. Ορισμένες επιχειρήσεις προσπάθησαν να επαληθεύσουν τις συναλλαγές επικοινώντας με το προεδρικό μέγαρο, που έτσι αντιλήφθηκε την ύποπτη δραστηριότητα.

Ο δράστης έστελνε μηνύματα μέσω του λογαριασμού cabinet@presidence.fr και υπογράφοντας με το όνομα ενός συμβούλου της πρώτης κυρίας. Η διεύθυνση cabinet@presidence.fr δεν έχει καμία σχέση με το προεδρικό μέγαρο: στην πραγματικότητα, είναι η διεύθυνση ενός ιστοτόπου που φιλοξενεί έργα μεγάλων ζωγράφων του 20ού αιώνα.

Μηνύματα με διάφορα αιτήματα στάλθηκαν μεταξύ άλλων στο Μαρόκο, την Αυστραλία, τη Γαλλία και το Χονγκ-Κονγκ. Ένα από αυτά, για παράδειγμα, ζητούσε από ένα ξενοδοχείο «να υποδεχτεί στο αεροδρόμιο τον ανιψιό της Μπριζίτ Μακρόν» και ένα άλλο να κρατηθούν δύο θέσεις για το Grand Prix της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το γραφείο της πρώτης κυρίας, κανείς δεν εμφανίστηκε για να επωφεληθεί από αυτές τις «παροχές». Ένας συνεργάτης της σημείωσε ότι πρόκειται για «καταφανή προσπάθεια να αμαυρωθεί το όνομά της».

in.gr

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024