Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στη Ρωσία: Δεκάδες παιδιά μεταξύ των θυμάτων στο εμπορικό κέντρο

Τραγωδία στη Ρωσία: Δεκάδες παιδιά μεταξύ των θυμάτων στο εμπορικό κέντρο

Δεκάδες παιδιά είναι μεταξύ των θυμάτων στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο της ρωσικής πόλης Κεμέροβο σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες.

Δεκάδες παιδιά είναι μεταξύ των θυμάτων στην πυρκαγιά που ξέσπασε
σε εμπορικό κέντρο της ρωσικής πόλης Κεμέροβο σύμφωνα με τις νεότερες
πληροφορίες.

Ο αριθμός των νεκρών συνολικά έχει φτάσει τους 64 ενώ από από αυτούς τα περισσότερα είναι παιδιά.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν τουλάχιστον 10 παιδιά, αλλά δεκάδες ανήλικα αγνοούνται με αποτελέσμα πολλοί να εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός για τα παιδιά μπορεί να φτάσει και τα 40.

Όπως έγινε γνωστό, τα άτυχα παιδιά που βρήκαν τραγικό θάνατο βρίσκονταν την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά σε κινηματογραφική αίθουσα του εμπορικού κέντρου και παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων της πυροσβεστικής δεν κατάφεραν να τα σώσουν.

Ένας 11χρονος και μια 18χρονη, οι οποίοι πήδηξαν από το παράθυρο του τρίτου ορόφου για να γλιτώσουν από τις φλόγες, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Rossia 24 η υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκβορτσόβα.

Νωρίτερα σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από αναζητήσεις αγνοουμένων και οι αρχές έστησαν ένα κέντρο πληροφοριών μέσα σε ένα σχολείο κοντά στο εμπορικό κέντρο για να διαχειρίζονται το ζήτημα των αγνοουμένων.

Η Άννα Κουζνετσόβα, η ρωσίδα επίτροπος των δικαιωμάτων των παιδιών, δήλωσε ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε αμέλεια και προειδοποίησε ότι υπάρχουν πολλά παρόμοια εμπορικά κέντρα ζητώντας να διεξαχθούν σχετικοί έλεγχοι ανά τη χώρα.

Σύμφωνα με έναν άλλον αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό BFM, κάποιες σχολικές τάξεις επισκέπτονταν την περιοχή και οι μαθητές βρίσκονταν στην αίθουσα του κινηματογράφου απ΄όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, την οποία οι συνοδοί τους είχαν κλειδώσει.

Αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλούνται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, είπαν ότι δεν ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού και ότι πολλοί ήταν εκείνοι που εγκλωβίστηκαν επειδή οι έξοδοι κινδύνου ήταν κλειδωμένες.

Βίντεο που ελήφθη από το εσωτερικό του κτιρίου δείχνει κόσμο συγκεντρωμένο στο κλιμακοστάσιο το οποίο είναι γεμάτο καπνό να προσπαθεί να σπάσει μια έξοδο κινδύνου που είναι κλειδωμένη.

Το πρακτορείο Interfax επικαλείται έναν μη κατονομαζόμενο τοπικό αξιωματούχο, ο οποίος είπε ότι η πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς είναι να προκλήθηκε βραχυκύκλωμα.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της περιοχής, ο Βλαντίμιρ Τσερνόφ, δήλωσε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε όταν ένα παιδί έβαλε φωτιά με αναπτήρα στο αφρώδες υλικό ενός τραμπολίνου στον παιδότοπο του εμπορικού κέντρου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε έναν από τους υψηλότερους ορόφους του εμπορικού κέντρου Zimnyaya Vishnya. Το εμπορικό κέντρο, το οποίο άνοιξε το 2013, διαθέτει κινηματογραφικές αίθουσες, εστιατόρια, μια σάουνα, μια αίθουσα μπόουλινγκ και έναν μικρό ζωολογικό κήπο.

Η πυρκαγιά φέρεται να ξέσπασε περίπου στις 17:00 τοπική ώρα την Κυριακή σε ένα τμήμα του κτιρίου όπου βρίσκονται οι αίθουσες ψυχαγωγίας, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατέρρευσε η οροφή πάνω από δύο κινηματογραφικές αίθουσες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας. Όπως μετέδωσε το Sputnik, επικαλούμενο την Προεδρική Επίτροπο για τα Δικαιώματα των Παιδιών Αννα Κουζνετσόβα, η πυρκαγιά οφείλεται σε εγκληματική αμέλεια. Η Κουζνετσόβα έδωσε εντολή για τη διενέργεια ελέγχων σε όλα τα εμπορικά κέντρα της χώρας.

Περίπου 660 μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών μετέβησαν επί τόπου, ενώ οι πυροσβέστες επιχειρούσαν επί 17 ώρες να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024