Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν: Αυξημένη η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία, αλλά ποιοτικά διαφορετική

Μακρόν: Αυξημένη η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία, αλλά ποιοτικά διαφορετική

Η τρομοκρατική απειλή παραμένει αυξημένη στη Γαλλία, παραδέχθηκε ο πρόεδρος Εμ.Μακρόν, μετά το περιστατικό στην πόλη Τρεμπ, ωστόσο μίλησε για μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με αυτό που συνέβαινε δύο τρία χρόνια πριν. «Έχουμε εδώ και πολλούς μήνες μια ενδογενή απειλή» εξήγησε, παρατηρώντας πως «δεν είμαστε πλέον σε μια κατάσταση όπως ήμασταν πριν από 2 ή 3 χρόνια οπότε αντιμετωπίζαμε επιθέσεις που διευθύνονταν από την ιρακινο-συριακή περιοχή εναντίον του εδάφους μας».

Η τρομοκρατική απειλή παραμένει αυξημένη στη Γαλλία, παραδέχθηκε ο πρόεδρος Εμ.Μακρόν, μετά το περιστατικό στην πόλη Τρεμπ, ωστόσο μίλησε για μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με αυτό που συνέβαινε δύο τρία χρόνια πριν.

Όπως επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος από τις Βρυξέλλες η τρομοκρατική «απειλή» παραμένει «αυξημένη» στη Γαλλία λόγω ατόμων περισσότερο παρά επιχειρήσεων για τις οποίες δόθηκε εντολή από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, η «τρομοκρατική» απειλή παραμένει στη Γαλλία «αυξημένη, (…) γιατί έχουμε εδώ και πολλούς μήνες μια ενδογενή απειλή».

Οι επιτιθέμενοι «μπορεί να επηρεάζονται, να έχουν δεσμούς με τον Ντάες ή με άλλες εξωτερικές δυνάμεις που σχετίζονται με την ισλαμική τρομοκρατία. Ωστόσο, και παραμένω επιφυλακτικός γιατί η έρευνα (τώρα) ξεκινά, δεν είμαστε πλέον σε μια κατάσταση όπως ήμαστε πριν από δύο ή τρία χρόνια όπου αντιμετωπίζαμε επιθέσεις που διευθύνονταν από την ιρακινο-συριακή περιοχή εναντίον του εδάφους μας», εξήγησε ο αρχηγός του κράτους.

«Υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί από μόνα τους, που έχουν ποικίλα ψυχιατρικά προφίλ, ορισμένοι έχουν μια παθολογία, άλλοι όχι. Δεν ξέρω τι από όλα ισχύει για τον σημερινό τρομοκράτη» πρόσθεσε.

Ο Μακρόν είπε πως «στο πλαίσιο της έρευνας, θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία που έχουν ληφθεί από την παρακολούθηση» του επιτιθέμενου στην Τρεμπ. Υπάρχουν στη Γαλλία «άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί ως επικίνδυνα τα οποία παρακολουθούνται εκ του σύνεγγυς».

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν, που αναμένεται επιτόπου, «θα δώσει όταν είναι δυνατόν όλα τα σχετικά στοιχεία στην αρχή της έρευνας αυτής», διευκρίνισε.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τις κατοίκους της Τρεμπ για την πλήρη κινητοποίηση των υπηρεσιών του κράτους και ιδιαίτερα των δυνάμεων της τάξης».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024