Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρομοκρατική ενέργεια στη Γαλλία: Τρεις νεκροί και ομηρεία σε σούπερ μάρκετ [Βίντεο]

Τρομοκρατική ενέργεια στη Γαλλία: Τρεις νεκροί και ομηρεία σε σούπερ μάρκετ [Βίντεο]

Ως τρομοκρατική ενέργεια χειρίζονται οι Αρχές στη Γαλλία το περιστατικό ομηρείας οκτώ πολιτών σε σούπερ μάρκετ στα νοτιοδυτικά της χώρας, στην πόλη Τρεμπ, καθώς ο δράστης φέρεται να αναφέρθηκε στην ISIS. Νωρίτερα, ένας άνδρας άνοιξε πυρ κατά δύο αστυνομικών στην κοντινή πόλη Καρκασόν, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον έναν. Τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για -τουλάχιστον- τρεις νεκρούς, ενώ το γαλλικό πρακτορείο «δείχνει» 30χρονο Μαροκινό ως δράστη. 

Ως τρομοκρατική ενέργεια χειρίζονται οι Αρχές στη Γαλλία το περιστατικό
ομηρείας οκτώ πολιτών σε σούπερ μάρκετ στα νοτιοδυτικά της χώρας, στην
πόλη Τρεμπ, καθώς ο δράστης φέρεται να αναφέρθηκε στην ISIS. Νωρίτερα,
ένας άνδρας άνοιξε πυρ κατά δύο αστυνομικών στην κοντινή πόλη Καρκασόν,
με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον έναν.

Τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για -τουλάχιστον- δύο νεκρούς. Σύμφωνα με την αστυνομία το τρίτο θύμα δεν βρίσκεται στο σούπερ μάρκετ, αλλά σε διπλανή περιοχή. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται είναι οδηγός, του οποίου το αυτοκίνητο έκλεψε ο δράστης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, οι Αρχές αντιμετωπίζουν ως ξεχωριστά επεισόδια τα δύο περιστατικά. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να σχετίζονται, καθώς οι δύο πόλεις, Τρεμπ και Καρκασόν έχουν απόσταση μόλις 15 λεπτά με αυτοκίνητο.


Τρεις νεκροί

Ο άνδρας που κρατά ομήρους στο σούπερ μάρκετ έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και για το λόγο αυτό το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης ζήτησε ως αντάλλαγμα την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2013.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε ότι το περιστατικό της ομηρείας στο σούπερ μάρκετ φαίνεται πως είναι «τρομοκρατική ενέργεια». Πρόσθεσε ότι η αστυνομική επιχείρηση στην Τρεμπ βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο τραυματισμένος αστυνομικός στην Καρκασόν δεν διατρέχει κίνδυνο.

Κατά τις πληροφορίες, στο σούπερ μάρκετ κρατούνται οκτώ όμηροι, ενώ τοπικά μέσα που επικαλούνται τον αρχηγό της αστυνομίας στην περιοχή κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, σημειώνοντας ότι ο δράστης της ομηρείας έχει πυροβολήσει κατά τουλάχιστον ενός εκ των πελατών του σούπερ μάρκετ.

«Μαροκινός ο δράστης»

Ένας Μαροκινός ηλικίας περίπου 30 ετών, που παρακολουθείτο από τις αρχές για τη μεταστροφή του στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό, φέρεται να είναι ο δράστης της σύλληψης ομήρων σε σουπερμάρκετ στην Τρεμπ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Έξω από σουπερ μάρκετ, σύμφωνα με το δίκτυο BFM TV, βρίσκονται η μητέρα και οι δύο αδερφές του.

Αστυνομία: Βοηθήστε μας

Η αστυνομία μάλιστα ζητάει μέσα από τους λογαριασμούς της στα Social Media να μην διαρρέονται από τα ΜΜΕ ψευδείς ή ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024