Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εφ' όλης της ύλης τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν

Εφ’ όλης της ύλης τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Πούτιν

Τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, συνεχάρη ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, διευκρινίζοντας ότι το τηλεφώνημα έγινε με αμερικανική πρωτοβουλία. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο ηγέτες συζήτησαν εφ' όλης της ύλης.

Τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, συνεχάρη ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, για την νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, διευκρινίζοντας ότι το τηλεφώνημα έγινε με αμερικανική πρωτοβουλία. Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δύο ηγέτες συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Τραμπ και ο Πούτιν υπογράμμισαν την σημασία της από κοινού συνεργασίας για τον περιορισμό της κούρσας των εξοπλισμών, ενώ συζήτησαν για την κρίση στην Συρία και την Ουκρανία.

«Συζητήθηκαν το συριακό ζήτημα και η ενδοουκρανική κρίση» ενώ «και οι δύο πλευρές επεσήμαναν την ανάγκη να επιτευχθεί σύντομα πρόοδος στην επίλυσή τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν για την ανάγκη να εργασθούν από κοινού για την επίτευξη στρατηγικής σταθερότητας και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Μεταξύ άλλων, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την διευθέτηση της κατάστασης στην Κορεατική Χερσόνησο και «εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ορισμένη μείωση της έντασης», ενώ «έδωσαν έμφαση στην συνέχιση των προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης με ειρηνικά και διπλωματικά μέσα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Πούτιν συζήτησε, επίσης, με τον Τραμπ τις περαιτέρω ρωσο-αμερικανικές επαφές, δεδομένων των αλλαγών που επήλθαν στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην μελέτη του ζητήματος που αφορά την διεξαγωγή μιας ενδεχόμενης συνάντησης κορυφής» διευκρινίζει το Κρεμλίνο. Επισημαίνεται ακόμη ότι «γενικά η συζήτηση ήταν εποικοδομητική ουσιαστική και προσανατολισμένη στο να ξεπεραστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα».

Επισημαίνεται, επίσης, ότι κατά την ανταλλαγή απόψεων που είχαν οι δύο ηγέτες στα ζητήματα οικονομικής συνεργασίας «εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την επανενεργοποίησή της» και μάλιστα «έγινε ξεχωριστή αναφορά στον ενεργειακό τομέα».

Ο Λευκός Οίκος, όπως δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο Reuters, θα εκδώσει την δική του ανακοίνωση για την συνομιλία που είχε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με τον ρώσο πρόεδρο.

in.gr με πληροφορίες από Reuters

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024