Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Σαρωτική νίκη Πούτιν δείχνουν τα exit polls

Ρωσία: Σαρωτική νίκη Πούτιν δείχνουν τα exit polls

Ξεκάθαρη επικράτηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας δείχνουν τα exit polls. Συγκεκριμένα, ο ρώσος πρόεδρος επανεξελέγη στην προεδρία της Ρωσίας με το 73,9% των ψήφων σύμφωνα με το exit poll του ινστιτούτου VTSIOM και με 76.3% σύμφωνα με το exit poll του RIA.

Ξεκάθαρη επικράτηση του Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας δείχνουν τα exit polls.

Συγκεκριμένα, ο ρώσος πρόεδρος επανεξελέγη στην προεδρία της Ρωσίας με το 73,9% των ψήφων σύμφωνα με το exit poll του ινστιτούτου VTSIOM και με 76.3% σύμφωνα με το exit poll του RIA.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν προεκλογικά, ο Πούτιν πιστωνόταν το 70% της πρόθεσης ψήφου. Επανεκλέγεται έτσι -εκτός απροόπτου- για τέταρτη θητεία στον προεδρικό θώκο ως το 2024, ισχυροποιώντας την θέση του εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις της Μόσχας με την Δύση.

Σε δηλώσεις του, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Μόσχα, ο Πούτιν ανέφερε πως θα ήταν ευχαριστημένος «με οποιοδήποτε αποτέλεσμα που θα επιτρέπει την επανεκλογή του». «Είμαι σίγουρος για το πρόγραμμα που προτείνω στη χώρα».

Την ίδια ώρα, παρατυπίες στις εκλογές κατήγγειλαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μια ΜΚΟ. Το μη κυβερνητικό παρατηρητήριο εκλογών Golos, το οποίο δημοσιεύει διαδικτυακά λίστα με εκλογικές παραβάσεις, είχε καταγράψει μέχρι νωρίς το μεσημέρι 1.764, στις οποίες περιλαμβάνονται και περιπτώσεις παρατηρητών που εμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Η «Γενιά Πούτιν» ψηφίζει για πρώτη φορά

Μια γενιά Ρώσων, στην οποία ανήκει και η 19χρονη Βλαντισλάβα Ιζαϊκίνα, έχει ζήσει σχεδόν όλη της τη ζωή με πρόεδρο τον Βλαντιμίρ Πούτιν και στις σημερινές προεδρικές εκλογές ψήφισε για πρώτη φορά.

Ο Πούτιν εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος πριν από 18 χρόνια και επομένως οι σημερινές εκλογές ήταν η πρώτη φορά που κάποιος, ο οποίος έχει γεννηθεί περίπου όταν ανήλθε για πρώτη φορά ο Πούτιν στην εξουσία, έχει δικαίωμα να ψηφίσει. Το όριο ηλικίας για το δικαίωμα ψήφου στη Ρωσία είναι τα 18 χρόνια.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που ψήφισα γιατί θέλω να είμαι πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας με μια ενεργό πολιτική στάση» είπε η Βλαντισλάβα αφού ψήφισε. «Μας δόθηκε ελευθερία, μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας και θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία».

Η Βλαντισλάβα αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιόν ψήφισε. Ούτε στον παππού της δεν το αποκάλυψε. Είπε μόνο ότι επέλεξε κάποιον που θεωρεί ότι μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία για τη χώρα.

«Σε μια τόσο δύσκολη διεθνή συγκυρία η εκλογή του προέδρου είναι ένα πολύ σοβαρό ερώτημα. Ο καθένας θα πρέπει να ψηφίσει το πρόσωπο το οποίο εμπιστεύεται».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024