Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: Στην ατζέντα της συνόδου κορυφής το θέμα Σκριπάλ

ΕΕ: Στην ατζέντα της συνόδου κορυφής το θέμα Σκριπάλ

Στην ατζέντα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Μαρτίου στις Βρυξέλλες προστέθηκε η υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, και της κόρης του, όπως έγινε γνωστό από ευρωπαϊκή πηγή. Από την πλευρά της, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν βλέπει λόγο για μποϊκοτάζ του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Ρωσία, ζητά ωστόσο την διαλεύκανση της υπόθεσης – και με τη συμβολή της Ρωσίας.

Στην ατζέντα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Μαρτίου στις Βρυξέλλες προστέθηκε η υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, και της κόρης του, όπως έγινε γνωστό από ευρωπαϊκή πηγή.

Το θέμα «θα συζητηθεί το βράδυ της επόμενης Πέμπτης και αναμένουμε τα (γραπτά) συμπεράσματα» μετά τη λήξη της συνόδου, πρόσθεσε η ίδια πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης θα έχουν επαφές σήμερα ο απόγευμα με τους οργανωτές της συνόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται, επίσης, να συζητηθεί η μελλοντική σχέση της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

Το Λονδίνο προκάλεσε την οργή της Μόσχας, όταν ο υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, έκρινε «πιθανόν» να διέταξε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ, μια δήλωση που θεωρήθηκε «ασυγχώρητη σε διπλωματικό επίπεδο» από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μέρκελ: Το θέμα δεν είναι να μποϋκοτάρουμε το Μουντιάλ

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν βλέπει λόγο για μποϊκοτάζ του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Ρωσία, εξαιτίας της δηλητηρίασης Σκριπάλ, ζητά ωστόσο την διαλεύκανση της υπόθεσης – και με τη συμβολή της Ρωσίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Στέφαν Λέφβεν, τόνισε ότι η «υπόθεση Σκριπάλ» θα απασχολήσει οπωσδήποτε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

«Το θέμα τώρα δεν είναι να μποϋκοτάρουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, αλλά να υπάρξει διαλεύκανση» της υπόθεσης» δήλωσε η Μέρκελ και εξέφρασε την ελπίδα σε αυτή την προσπάθεια διαλεύκανσης να συμβάλει και η Ρωσία.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024