Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών ο Ζεεχόφερ

Γερμανία: Αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών ο Ζεεχόφερ

Νέος ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να ορκιστεί ο αρχηγός του CSU  Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος την Τρίτη παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού της Βαυαρίας.

Την παραίτησή του από την θέση του πρωθυπουργού της Βαυαρίας υπέβαλε την Τρίτη ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος την Τετάρτη αναμένεται να ορκιστεί ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, με τον Μάρκους Σέντερ να είναι ο πιθανότερος υποψήφιος να τον διαδεχθεί.

Ο κ. Ζεεχόφερ προήδρευσε την Τρίτη στο Μόναχο στο τελευταίο του υπουργικό συμβούλιο, έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια παραμονής στην πρωθυπουργία του μεγαλύτερου κρατιδίου της Γερμανίας και ενός εκ των πλουσιότερων.

«Ήταν μια υπέροχη εποχή», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ και ευχαρίστησε τους υπουργούς και τους συνεργάτες του, αναφέροντας ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του την ισορροπία μεταξύ οικονομίας και κοινωνίας.

Ο μελλοντικός υπουργός Εσωτερικών, μετά την ήττα της CSU στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου δέχθηκε ισχυρή εσωκομματική πίεση να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία πριν από τις εκλογές του κρατιδίου που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, παραμένοντας στην ηγεσία του κόμματος.

Αναφερόμενος στα μελλοντικά του σχέδια, ο κ. Ζεεχόφερ δήλωσε ότι σκοπεύει να επιστρέφει από το Βερολίνο στην Βαυαρία κάθε Σαββατοκύριακο και μάλιστα οδικώς, καθώς έτσι, είπε, θα έχει την ευκαιρία να εργάζεται και να κάνει τα τηλεφωνήματά του με ησυχία. «Το αν θα νοικιάσω διαμέρισμα στο Βερολίνο ή θα μένω σε κάποια αποθήκη του υπουργείου Εσωτερικών, θα το δούμε. Αλλά το κέντρο της ζωής μου θα παραμείνει στο Ίνγκολσταντ της Βαυαρίας», δήλωσε, ενώ σε ό,τι αφορά την συνύπαρξη με τον κ. Σέντερ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία θα είναι «αρμονική, συνετή και προσεκτική», όπου χρειάζεται.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024